Kapitalfond vil købe Nets for stort milliardbeløb

Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman tilbyder 165 kr. per aktie i danske Nets.
Foto: /ritzau/Torben Åndahl
Foto: /ritzau/Torben Åndahl
RITZAU/FINANS

Opdateret kl. 9.39. Den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman har tilbudt at købe det danske betalingsserviceselskab Nets for 165 kr. per aktie.

Det oplyser Nets i en meddelelse til fondsbørsen.

Bestyrelsen anbefaler aktionærerne at acceptere købstilbuddet, og indtil videre har selskabet fået accept fra 46 pct. af aktiekapitalen. Accepten kommer blandt andet fra aktionærerne AB Toscana Investment, der er kontrolleret af Advent og Bain, og GIC Private Limited samt medlemmer af ledelsen og bestyrelsen i Nets som medejere.

"Vi vurderer, at vores fleksible og langsigtede kapital, vækstfokus og brancheekspertise vil kunne hjælpe Nets med at forblive konkurrencedygtig i dette stadigt mere udfordrende miljø præget af konsolidering."

"Vores 100 pct. kontante overtagelsestilbud repræsenterer en attraktiv præmie for aktionærerne i Nets på et tidspunkt, hvor forretningen står over for en række usikkerhedsfaktorer, som vil kræve væsentlige investeringer, der bedre kan gennemføres som ikke-børsnoteret virksomhed. Vi er utroligt glade for, at bestyrelsen har besluttet at anbefale vores tilbud," siger Stefan Götz, adm. direktør i Hellman & Friedman.

Nets skal have 90 pct. af aktionærernes accept, før købstilbuddet kan gå igennem, og ud over Hellman & Friedman deltager en række andre minoritetsinvestorer i købstilbuddet. Det gælder blandt andet GIC og finske Sampo, hvoraf sidstnævnte oplyser, at det lægger 230 mio. euro (1,7 mia. kr.) med i puljen. Advent og Bain vil desuden også beholde en mindre portion aktier efter salget.

En afslutning på købstilbuddet ventes i første kvartal næste år, fremgår det af meddelelsen.

Betalingsselskabet forventninger for hele 2017 er fortsat på linje med udmeldingerne i forbindelse med regnskab for andet kvartal. Forventningerne til særlige poster er dog ændret til 230 mio. kr. fra tidligere 200 mio. kr. som følge af omkostninger i forbindelse med overtagelsestilbuddet.

Nets blev børsnoteret af Advent og Bain i september 2016 til en pris på 150 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS

Hellmann & Friedmann afgiver tilbud på Nets 

Medie: Hellman and Friedman rygtes at være tæt på Nets-opkøb 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også