ITWatch

CGI har lagt kontantbud på BI-leverandøren Affecto

Finske Affecto kan være på vej til at blive overtaget af CGI-koncernen. Bestyrelsen i Business Intelligence-leverandøren vender tommelfingeren opad og anbefaler aktionærer at sælge.

Foto: PR/CGI

Mere end 1000 medarbejdere hos business intelligence-leverandøren Affecto kan muligvis se frem til at få en hel del nye kolleger – nærmere bestemt hele 70.000 af slagsen. Det kan blive en realitet, hvis CGI Groups kontantbud på de udestående aktier i Affecto bliver accepteret.

Bestyrelsen i Affecto anbefaler således aktionærerne at acceptere buddet fra CGI. Det oplyser sidstnævnte i en pressemeddelelse.

"Vi ser frem til at byde Affectos dygtige medarbejdere velkommen til CGI-familien som members og kollegaer og glæder os til sammen at dele erfaringer og skabe værdi for vores kunder," udtaler Michael Hermansen, adm. direktør for CGI Danmark, i meddelelsen.

Voksende marked for datadrevne services

Affectos over 1000 medarbejdere befinder sig i dag på 18 kontorer fordelt i Finland, Danmark, Sverige, Norge, Letland, Litauen og Polen. Til sammenligning beskæftiger CGI i dag næsten 8000 medarbejdere i Norden og Estland.

CGI leverer blandt andet end-to-end serviceydelser, managed services samt it- og forretningskonsulentydelser. Den portefølje vil Affectos kompetencer komplementere, lyder vurderingen fra chefen for CGI i Norden, Heikki Nikku.

"I 2017-udgaven af "CGI Clients’ Global Insights", vores årlige strategiske interviews med 1.300 chefer i 20 lande, fremgår det, at anvendelse af avanceret dataanalyse med henblik på at optimere og differentiere sin virksomhed er en topprioritet."

"Vores respektive kunder kommer til at drage fordel af Affectos ekspertise og erfaring inden for de stærkt voksende og eftertragtede datadrevne services, som organisationer hungrer efter for at øge deres digitalisering," udtaler Heikki Nikku i meddelelsen.

CGI kalder sig verdens femte største it-service-virksomhed med 70.000 ansatte på globalt plan. Af dem sidder der godt 500 fordelt på fem kontorer i Danmark. Selskabet, der blev etableret i Canada i 1976, leverer erhvervs-it løsninger til en stribe brancher som bl.a. energi, finans og detail, baseret på løsninger fra primært Microsoft og Oracle.

CGI: Pejlemærket hedder én milliard i omsætning 

CGI henter bedste overskud i fem år 

Mere fra ITWatch

Cyberkriminelle søger i stigende grad mod Norden

En ny sikkerhedsrapport viser, at velhavende nordiske virksomheder i stigende grad er udsat for digital afpresning. På blot et år er antallet af angreb i Norden steget med hele 138 pct, mens EU som helhed har oplevet en stigning på 18 procent.

Sådan ser fremtidens jobtitler ud anno 2029

Hvordan ser arbejdsmarkedet ud i 2029? Det har det globale it-konsulenthus Cognizants fremtidsafdeling undersøgt. Resultatet er en række interessante jobtitler og et bud på fremtidens kompetencer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs