Kæmpe dyk i handler med store selskaber

I 2022 var der et markant fald i virksomhedshandler, men det kan meget vel vende i 2023, fordi kapitalfondene har rejst rekordmange penge i samme periode.
Foto: Colourbox arkivfoto
Foto: Colourbox arkivfoto
af marketwire

Markedet for virksomhedshandler er hårdt ramt af opbremsningen i økonomien, skriver Børsen. Flere virksomhedsejere har sidste år enten måttet udskyde eller helt opgive salget af deres virksomhed. Især større virksomhedshandler er hårdt ramt.

Efter sommerferien tegner udsigterne dog bedre, vurderer Lars Ingemarsson, nordisk chef i afdelingen for køb og salg af virksomheder i den amerikanske storbank, Citi.

”Kapitalfondene har rejst rekordmange penge de seneste to år, flere end nogensinde. Derfor mener jeg, at vi kommer til at se en eksplosion af handler, for kapitalfondene skal ud at investere pengene på vegne af deres investorer” siger Lars Ingemarsson til Børsen.

Målt på værdi blev der i 2022 handlet virksomheder i Norden for 40 pct. mindre end året før, viser en opgørelse fra Citi.

I Danmark var nedgangen på 25 pct.

Hos Oaklins, der primært rådgiver om salg af mindre og mellemstore virksomheder, viser statistikken for det samlede marked derimod, at antallet af virksomhedshandler landede på nogenlunde samme niveau som i rekordåret 2021. Det skyldes, at handler under 100 mio. dollar trækker op i det samlede billede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også