ITWatch

Markedet for virksomhedshandler drønede afsted i 2021

Antallet af virksomhedshandler steg med 73 pct. sidste år.

Foto: Colourbox

2021 blev et rekordår for handel af danske virksomheder og selskaber. Nye tal viser, at der i fjor var 423 handler. Det er 178 flere end året før.

Tallene fremgår af en aktuel analyse fra rådgiverhuset Oaklins Denmark, der faktisk forventer, at udviklingen fortsætter også i år.

Det skriver Finans.

Gennem 2021 var der især høj fart i handlerne gennem årets første tre kvartaler, mens der var et fald i årets sidste kvartal sammenlignet med de første ni måneder. Samlet steg antallet dog med 73 pct. i det forgange år.

”2021 har været et godt år med højt aktivitetsniveau i alle kvartaler. 4. kvartal var næsten lige så aktivt som de foregående kvartaler, hvilket afspejler en fortsat stærk transaktionsappetit fra både købere og sælgere af virksomheder,” udtaler ledende partner Daniel Sand, Oaklins Danmark i analysen.

”Selv om vi ikke skal vente, at 2022 vil nå rekord-niveauerne i 2021, baseret på den aktivitet, som vi ser og det bredere marked, forventer vi endnu et stærkt år,” fortsætter han.

Hos Oaklins Denmark lyder vurderingen at det samlede M&A-marked for virksomhedshandler i Europa, at antallet af transaktioner er fortsat på et højt niveau, og det europæiske marked slår også alle tidligere rekorder på aktivitetsniveau.

”Mange virksomheder, der med succes har klaret covid-19-situationen og de seneste udfordringer i forsyningskæden, repræsenterer attraktive opkøbsmål, yderligere understøttet af den tillid, som udrulning af massevaccination bringer til markedet,” lyder det i analysen fra Oaklins.

Norsk kapitalfond køber dansk softwarehus

Gro Capital: Røde lamper blinker ikke hos os

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs