ITWatch

Analytiker: Opkøb af KMD kan give plads til andre spillere på det danske marked

Med en ny japansk ejer i ryggen og globale ambitioner vil KMD være nødt til at fokusere sine kræfter for at lykkes. Det kan åbne op for en konsolidering i Danmark, mener analytiker.

Foto: PR

Japanske NEC Corporation vil med KMD som springbræt være en toneangivende spiller inden for softwareudvikling til myndigheder og administrationer over hele verden.

Det skriver Børsen.

Derfor bliver det danske it-selskab nødt til at fokusere sin forretning, hvilket kan ændre dynamikken på det danske marked, mener analysedirektør hos analysehuset IDC Nordic.

"Det er en konsolidering, som vil skabe ringeffekter nærmest uanset hvad. Parterne har meget klart meldt ud, at det er services til det offentlige, der er det interessante, og alene det, at der kommer en ejer, som kan tillade sig at fokusere forretning, vil åbne for nogle muligheder og være positivt for mange af KMD’s lokale konkurrenter herhjemme," siger Jan Horsager til Børsen.

Han peger på, at selskaber som Netcompany, Prodata og 7N kan få gavn af NEC's ambitioner. Samtidig ser Jan Horsager et stort potentiale i den nye japanske ejers kræfter i kombination med KMD's services og teknologiske løsninger.

Her er KMD's nye japanske ejer

Sampension godt tilfreds med hemmeligt afkast på KMD-salg

Japansk gigant får millionkrav mod KMD med i handlen

Bestyrelsesformand holder døren åben for KMD's nye ejere

Berneke: Ny ejer bakker fuldstændig op om strategien for KMD

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger