ITWatch

Her er KMD's nye japanske ejer

Japanske NEC Corporation, som netop har købt KMD, har rødder helt tilbage til 1899. I dag er den japanske virksomhed en global koncern med en årlig omsætning på knap 170 mia. kr.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Den japanske teknologikoncern NEC Corporation har købt Danmarks største it-selskab, KMD, i en handel til 8 mia. kr.

Den nye ejer er en international spiller på markedet for it- og netværksløsninger til både privatpersoner og virksomheder og er i dag en af Japans største virksomheder.

Selskabet har rødder helt tilbage til 1899, hvor Kunihiko Iwadare etablerede virksomheden Nippon Electric Company, der i 1983 skiftede navn til NEC Corporation.

NEC Corporation har hele tiden haft fokus på ny teknologi og telekommunikation. I dag er koncernen desuden kendt for udvikling af software inden for biometrik, it-sikkerhed, kunstig intelligens og dataanalyse.

Koncernen har hovedkontor i Tokyo og er børsnoteret i Japan.

Fokus på det offentlige marked

NEC Corporation har blandt andet fokus på det offentlige marked, og købet af KMD er et led i en strategi, der skal sikre NEC flere kompetencer inden for udviklingen af software til det offentlige.

"Danmark betragtes som en europæisk rollemodel, når det handler om at forbedre offentlige services og opnå effektiviseringer gennem digitalisering," udtaler Takashi Niino, adm. direktør i NEC Corporation.

"Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD's platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt."

Takashi Niino har stået i spidsen for NEC Corporation siden april 2016. Koncernens globale omsætning landede sidste regnskabsår på 2844,4 mia. japanske yen (knap 170 mia. kr.).

NEC Corporation har omkring 110.000 ansatte på verdensplan.

Vil accelerere på sikkerhedsmarkedet

Det er anden gang i år, at den japanske teknologikoncern køber en europæisk it-virksomhed. I januar købte NEC Corporation det britiske selskab Northgate Public Services for knap 4 mia. kr.

Med de to opkøb ønsker japanerne at styrke forretningen og øge markedsandelen på de europæiske og nordiske markeder.

Opkøbene er således en del af NEC Corporations treårige vækststrategi, der løber frem mod 2020. Planen er at accelerere koncernens globale position - særligt inden for sikkerhedsmarkedet.

Målet på dette marked er en global omsætning udenfor Japan på omkring 12 mia. kr. i 2020. Det er en firdobling sammenlignet med 2017. 

Sikkerhed er også et af nøgleordene, når det gælder NEC Corporations fokus på det offentlige marked. Med overskriften "NEC Safer Cities" har selskabet både fokus på it-sikkerhed i offentlige it-systemer, men også generel sikkerhed i sundhedsvæsenet, transportsektoren og andre offentlige sektorer, der i højere og højere grad bliver digitaliseret.

Analytiker er overrasket over KMD-pris 

KMD skal sikre japanere en førerposition inden for softwareudvikling

Japansk gigant køber KMD 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs