ITWatch

TDC Erhverv om nyt opkøb: En god måde at komme ind på området på

TDC Erhverv har købt 40 pct. af it-virksomheden Cloudeon. Med opkøbet bevæger televirksomheden sig yderligere ind på markedet for cloud-computing. Det er en god måde at komme ind på området på, lyder det fra TDC Erhvervs koncerndirektør.

Michael Moyell Juul, koncerndirektør og leder af TDC Erhverv. | Foto: Stine Bidstrup

TDC Erhverv er blevet medejer af it-virksomheden Cloudeon. Televirksomheden har købt 40 pct. af Cloudeon, som dermed bliver den seneste i rækken af investeringer på markedet for cloud-computing for TDC Erhverv.

"Helt generelt er cloud strategisk vigtigt for os. Det er noget, vi sætter stor fokus på i forhold til erhverv, og der så vi, at Cloudeon har et rigtig stærkt produkt," siger koncerndirektør og leder af TDC Erhverv, Michael Moyell Juul, til ITWatch.

Det er særligt TDC Erhvervs planer om at bevæge sig ind på området for løsninger til digital infrastruktur, der har drevet investeringen og det partnerskab, som TDC Erhverv vil indgå i med Cloudeon.

It-virksomheden har nemlig specialiseret sig i at flytte virksomheders it-infrastruktur "op i skyen".

"De har et stærkt produkt, så vi synes, det er en god måde at komme ind på det område på," siger Michael Moyell Juul.

Hvordan partnerskabet helt præcist kommer til at fungere på et operationelt niveau, kan TDC Erhvervs koncerndirektør ikke sige nærmere om på nuværende tidspunkt. Det skal de to virksomheder "til at finde ud af nu", fortæller han.

Ikke yderligere planer om opkøb

Ud over den seneste investering i Cloudeon har TDC Erhverv i løbet af de senere år blandt andet også investereret i virksomhederne Cirque og Adacit, der begge ligeledes arbejder med cloud-computing.

Derfor vil Michael Moyell Juul ikke afvise, at der kommer flere investeringer på området fra TDC Erhverv. Men det er ikke noget, der er planer for på nuværende tidspunkt, fortæller han.

"Jeg synes faktisk, vi dækker banen rigtig fint med de opkøb, vi har nu, samt vores egne kompetencer. Derfor har vi for nærværende ikke yderligere planer," siger koncerndirektøren, som afviser at sige noget videre konkret omkring, hvor store TDC Erhvervs investeringer i cloud-computing har været.

"Men det er betydelige beløb, og det er, fordi det er et strategisk vigtigt område for os," siger han.

Michael Moyell Juul afviser samtidig, at investeringerne i cloud betyder, at TDC Erhverv bevæger sig væk fra deres kerneforretning.

"Det er generelt en konvergens inden for området, at tele og it spiller mere ind på hinandens områder. Jeg synes ikke, vi bevæger os voldsomt ind på it-området. I stedet er det en naturlig forlængelse af de services, vi historisk har leveret," siger han.

TDC: Opkøb giver os en ledende position

TDC køber andel i cloudselskab for stort millionbeløb 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs