ITWatch

Analytiker om Get-salg: Godt købmandsskab

Det er godt købmandsskab, når TDC sælger norske Get efter fire års ejerskab til fire mia. kr. mere, end det blev købt for i 2014, siger investeringsøkonom til Børsen.

Foto: PR/Nordnet

Telia vil købe TDC's norske datterforretning Get for 21 norske mia. kr., svarende til 16,5 mia. kr., og det er godt købmandsskab af TDC, der selv gav 12,5 mia. kr. for forretningen i 2014.

Sådan siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet til Børsen.

"Det er jo en konsekvens af, hvilke muligheder man har. Man skal overveje, om man virkelig er de bedste ejere. Kan man tjene de penge, som aktivet er værd? Hvis man ikke kan det, så må man sælge det til nogen, der har en anden plan og strategi. Det er der mange, der bør overveje. Man skal jo i sidste ende tilføje værdi til sine ejere og aktionærer," siger Per Hansen til mediet.

Han fremhæver videre, at det har ligget i kortene, at TDC måtte afhænde sine norske tv-aktiviteter, da TDC's nye ejere har et udtalt fokus om at investere i den danske infrastruktur.

TDC sælger Get 

Hovedpine til nye ejere: TDC's norske guldæg slår revner 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs