ITWatch

Amerikansk milliardhandel er på plads

De sidste sten er ryddet af vejen for teleselskabet AT&T's køb af selskabet bag blandt andet Warner Bros. og HBO.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Det amerikanske teleselskab AT&T har nu fået sit køb af medieselskabet Time Warner endeligt på plads. Det skriver en række udenlandske medier, herunder CNN.

Meldingen om den endelige handel kom torsdag aften amerikansk tid. Det skete to dage efter, at en domstol gav grønt lys til opkøbet til en værdi af 85 mia. dollar, svarende til 537 mia. kr. Domstolen underkendte dermed bekymringer fra den amerikanske stat om, at opkøbet vil hæmme konkurrencen på det amerikanske tele- og mediemarked.

Time Warner står bag blandt andet Warnes Bros., HBO og Turner. I en meddelelse betoner AT&T kombinationen af Time Warners indhold og AT&T's distributionsnet som et lovende perspektiv i milliardhandlen.

Tendensen til, at teleselskaber og indholdsleverandører fletter fingre, spirer også i Skandinavien. I øjeblikket er det svenske teleselskab Telia i dialog med Bonnier om at købe Bonnier Broadcasting, der blandt andet står bag de største kommercielle kanalfamilier i Sverige og Finland, hhv. TV4 og MTV, og C More.

Tidligere på året varslede teleselskabet TDC, at det ville fusionere med MTG's nordiske tv-forretning, men den plan blev skrinlagt, efter et konsortium bestående af blandt andet tre danske pensionskasser lagde et bud på TDC og nu er ejer af teleselskabet.

Amerikansk teleselskab hæver dansk toplinje – men går tilbage i bunden 

Investorer barberer milliarder af værdien på kinesisk mobilproducent

Verizon i Danmark går 44 millioner tilbage og ender med minus 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs