Styrket samarbejde med fiberselskaber kan blive kostbar udfordring for TDC

Konsortiet bag opkøbsbuddet på TDC lægger op til et forstærket samarbejde med elselskabernes fibernet. Det vil kræve kostbar og besværlig integration af en lang række systemer, lyder melding fra fiberselskab.

Der bliver tale om en særdeles omfattende opgave, hvis TDC vil føre ønsket om at samarbejde med elselskabernes 14 forskellige fibernet ud i livet. Der er nemlig tale om vidt forskellige strukturer og it-systemer, skriver Børsen.

"Man skal være opmærksom på, at der er nogle systemintegrationer. Og det koster bare mange penge," siger Mette Marie Ostenfeld, ansvarlig for infrastruktur og den kommercielle del af bredbåndsforretningen hos Ewii.

Hun peger desuden på endnu en udfordring, hvor TDC muligvis kan se frem til at skulle indgå en række forskellige forretningsaftaler med elselskaberne. Der kan nemlig være stor forskel på selskabernes interesser i en aftale med TDC og Yousee.

Ewii har tre forskellige aftaler med TDC, og de er forskellige fra fiberselskabet Eniigs aftale med TDC. For at skabe bedre sammenhæng har Eniig stiftet selskabet Opennet.nu, der vil skabe en fælles platform med fælles grænseflade med standardiserede produkter på tværs af fiberselskaberne.

TDC-topchef bedst lønnet tech-chef i Norge 

TDC forfremmer intern kandidat til afdelingsdirektør

TDC ændrer målemetode for kundetilfredshed: Afgørende for topledelsens millionbonus  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også