Microsoft-hus åbner venturefond: Topledelsen skal investere egne penge

Microsoft-huset C2IT åbner nu en venturefond, der skal finde og udvikle tech-startups med henblik på videresalg. Bag projektet står en stribe topledere i C2IT's mange selskaber, der investerer egne penge og ikke mindst viden og tid i arbejdet. På sigt åbnes måske for eksterne investorer.
Foto: PR
Foto: PR

C2IT Greenhouse.

Det er navnet på en ny venturefond, som Microsoft-huset C2IT åbner dørene for. Selskabet sætter nu handling bag ordene, som topchef Carsten Sixhøi luftede her i ITWatch i starten af maj.

"Som mange andre etablerede virksomheder er vi hos C2IT Group altid på udkig efter nye og spændende startups. Men en startup, der kun er på udkig efter kapital, er i vores optik ikke en spændende startup," sagde Carsten Sixhøi.

Han vil derfor gøre Greenhouse til en fond, der skal investere et sted mellem 20 og 50 pct. af aktierne i de enkelte strartups og derefter lade profiler internt i C2IT bidrage med viden og sparring, der skal bygge de små selskaber op.

Alle investorer deltager desuden i udvælgelsen af nye investeringsemner til C2IT Greenhouse, ligesom det også bliver en fælles beslutning at sælge noget fra.

"Vi gør det, fordi vi kan se, at behovet er der," siger Carsten Sixhøi i dag til ITWatch.

"Vi er et travlt konsulenthus der er optaget af at sikre høj udnyttelse af den enkelte konsulent samt produktudvikling af software. Men vi har en lang række mennesker internt, der kan bidrage til at tilføre små startups viden og hjælp, der gør, at de kan komme videre og vokse sig store," siger han.

Omkring 9 mio. kr. i kapital

Han forklarer, at C2IT kan sætte folk ind med speciale i salg, HR, software, finansiering, internationalisering eller det at drive en produktforretning.

"Min erfaring er, at startups tit ender i, at de får sat halvhjertet gang i salget, mens softwareudviklingen går i stå. Vi mener, at vi kan bidrage til, at begge dele lykkes."

Hvor mange penge skal fonden ende på?

"Det har vi ikke sat noget endeligt mål på. Vi har rejst sammenlagt 5 mio. kr. selv samt 3-4 mio. kr. fra eksterne investorer."

Men ender I på 100 mio. kr., eller hvor stor bliver den?

"Jamen det ville være godt, hvis den ender med at blive så stor, men det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke alene handler om at skabe en stor fond. Det er den viden, vi tilfører, der er afgørende."

Hvor mange startups vil I investere i?

"Vi har allerede en ombord, der hed Webtree, som nu har skiftet navn til Nida.tools. Vi har desuden allerede tre-fire andre i kikkerten, og mit mål er, at vi skal op på en portefølje på 10-15 selskaber."

Den modne startup

Topchefen forklarer, at han føler sig sikker på, at startups gerne vil engagere med C2IT's fond til trods for, at de måske kan modtage endnu flere penge fra andre venturefonde.

"Ja, det er jeg sikker på, men vi henvender os til den modne startup, der godt kan se, at mange penge alene ikke udløser et bedre salg."

Carsten Sixhøi forklarer, at det er planen, at investere i selskaberne og udvikle dem over to til fem år.

Vil I kunne konkurrere med andre venturefonde i afkast?

"Ja, og vi vil nok være endnu dygtigere til at udvikle selskaberne. Så jeg venter helt klart, at vi vil være konkurrencedygtige med andre fonde målt i afkast."

Til en start er det primært C2IT's topledere, der skyder penge i C2IT Greenhouse.

"På sigt vil vi muligvis åbne for eksterne investorer, men det vil stadig være et krav, at de udover penge også involverer sig med tid og kompetencer," siger Carsten Sixhøi.

For C2IT er der tale om, at det fremover bliver en mere struktureret proces end tidligere. Fra Carsten Sixhøi lyder det, at C2IT Group ved flere tidligere lejligheder har investeret i startups, men at man nu har "besluttet at gå mere struktureret til værks, hvad angår involvering i startup-markedet."

C2IT donerer penge til skole

C2IT går udenfor komfortzonen med ny investering i tech-selskab 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også