Partner i kapitalfond rejser skarp kritik af børsdebutants prissætning

Tech-selskabet Valuer, der står over for en børsnotering på First North, får endnu engang kritik for det, der ifølge kritikere er en "skyhøj prissætning".
Medstifter og adm. direktør i Valuer, Dennis Poulsen. | Foto: Valuer/PR
Medstifter og adm. direktør i Valuer, Dennis Poulsen. | Foto: Valuer/PR

Værdisætningen af tech-selskabet Valuer er "astronomisk høj", og det har fået flere i venturebranchen til at rejse bekymring om selskabet, der om en uge står over for sin første handelsdag på vækstbørsen First North, skriver Børsen.

Ifølge avisen vil flere kilder ikke stå frem med navn, men ledende partner i kapitalfonden Byfounders, Tommy Andersen, tager dog bladet fra munden og rejser i skarpe vendinger kritik af selskabets værdiansættelse på 300 mio. kr., som han ikke mener står på mål med den negative vækst i omsætning, som selskabet har vist.

"Selskabet har faldende omsætning, og dermed negativ vækst, og omsatte kun for 4,8 mio. kr. i seneste regnskabsår og 800.000 kr. i seneste halvår. Dét retfærdiggør på ingen måde en skyhøj værdiansættelse på 300 mio. kr.," siger han.

Tommy Andersen kritiserer blandt andet Valuers finansielle rådgiver, Grant Thornton, for, at værdiansættelsen af selskabet hviler på en sammenligning med amerikanske børsnoterede selskaber i samme branche, som omsætter og tjener langt mere end det danske startup-selskab.

Jesper Skaarup Vestergaard, partner i Gran Thornton, erklærer sig uenig i kritikken.

"Valuer bliver netop ikke noteret til samme prissætning, som de nævnte konkurrenter, men 57 pct. lavere på sammenlignelig basis. Det bør kunne skabe en attraktiv rejse, hvor risikoelementet er minimeret," siger han blandt andet til Børsen.

Kritikken fra venturebranchen kommer efter, at investor Jens Løgstrup i sidste uge rejste en lignende kritik i Børsen.

Valuer har valgt at forkorte sin tegningsperiode med tre dage, efter at selskabet er blevet overtegnet. Med børsnoteringen er målet at rejse 100 mio. kr. til at udvikle den ai-baserede platform, som selskabet står bag.

Investor rejser tvivl om Valuers prissætning

Innovativ platform vil børsnoteres og tredoble omsætningen i 2021 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også