ITWatch

EQT graver dybt i lommerne: Køber Linux-udgiver for tocifret milliardbeløb

Kapitalfonden EQT har haft det store checkhæfte fremme. Fonden betaler et tocifret milliardbeløb for tysk udgiver af open source-styresystemet Linux, som blandt andre har franske Total og tyske Daimler på kundelisten.

Colourbox
Foto: Colourbox

Den tyske Linux-udgiver Suse har efter 25 år på egne ben fået nye ansigter i ejerkredsen. Den svenske kapitalfond EQT køber selskabet, som både har banker, universiteter og store erhvervsvirksomheder som Daimler og Total på kundelisten, for i alt 16,2 mia. kr.

Det skriver Berlingske Business.

Suse har siden 2014 været ejet af den britiske investeringsfond Micro Focus, men overtages altså nu af EQT, som blandt andet har investeringer som en del af sit fokus.

"Investering i ingeniører var noget begrænset under det tidligere ejerskab. Det vil ændre sig," siger Johannes Reichel, partner i EQT, til Berlingske Business.

Som open source er Linux gratis at bruge, mens Suse tjener penge på support og ekstrafunktioner. Selskabet omsatte i regnskabsåret 2017, som gik til ultimo april, for 303 mio. dollar (1,94 mia. kr.) og havde et overskud på 98,7 mio. dollar (631,3 mio. kr.).

Kinesere og briter går sammen om ny global venturefond for milliarder

Skype-milliardærs venturefond sender millionrygstød mod Danmark

Syddansk Innovation investerer i digital kaffeklub

It-millionærer investerer i nyt boligkoncept

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger