ITWatch

Ny fond klar med én mia. kr. over tre år til teknologiselskaber

Med en ny fond vil Verdane Capital gå efter bl.a. teknologiselskaber og softwarevirksomheder, som er for store til venturefonde og for små til traditionelle opkøbsfonde.

Verdane Capital åbner en ny fond med navnet Verdane Edda, der skal investere i teknologiselskaber, softwarevirksomheder, e-handel og firmaer med en vækststrategi, der bygger på digitalisering.

Det skriver Børsen, som kan fortælle, at Verdane over tre år har ambitioner om at investere én mia. kr. i det danske marked.

Samlet er den nye fond på 2,2 mia. kr. Den skal investere op til 400 mio. kr. pr. selskab og går efter virksomheder, som er for store til venturefonde og for små til traditionelle opkøbsfonde.

"Edda er den første fond af sin salgs i Norden med fokus på teknologibaseret vækst, mens flere aktører gør det internationalt, f.eks. Bridgepoint og TA Associates. Venturefonde, som tager tidlig risiko vil typisk have 200 til 300 pct. vækst om året, og opkøbsfonde er tilfreds med toficret vækst. Vi går efter selskaber, hvor omsætningen kan stige med mindst 20 til 30 pct. årligt," siger Bjarne Lie, adm. direktør i Verdane, til Børsen.

Verdane etablerer også eget kontor på Rådhuspladsen i København og henter Martin Welna ind som chef.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs