26-årig dansker lancerer kapitalfond med fokus på nordiske startups

Futuristic.VC er navnet på en ny kapitalfond, som den 26-årige dansker Christian Jantzen står bag. Målet er at lave pre-seed og seed-investeringer i startups i Norden.
Foto: Screendump
Foto: Screendump

Med en fond på 10 mio. kr. i ryggen vil 26-årige Christian Jantzen om kort tid lancere kapitalfonden Futuristic.VC på den finske tech-iværksættermesse Slush.

Det skriver Business Insider Nordic.

Ambitionen er at investere i de tidligste faser – såkaldte pre-seed og seed-runder – i nordiske startups. Interessen for startups blev født, mens Christian Jantzen var udvekslingsstuderende på det amerikanske universitet Stanford.

"Den vigtigste ting, som jeg lærte på Stanford, var ambition. De går efter massen. Det, som jeg tror, at nordiske startups kan lære af, det er, at de bør altid gå efter at erobre hele verden," siger Christian Jantzen til Business Insider Nordic.

Finansieringen til fonden stammer ifølge mediet fra eksterne kilder samt Christian Jantzens personlige ejendomsselskab.

På trods af at Futuristic.VC først bliver officielt lanceret på Slush, så har kapitalfonden allerede foretaget investeringer i fem forskellige selskaber. Det drejer sig om de to danske startups Artboost og Peergrade samt de tre finske selskaber Psyon Games, Epic Foods og Inbot.

I Futuristic.VC advisory board sidder blandt andet Esben Gadsbøll, der stiftede online-forhandleren Whiteaway og i dag er formand for netværket for nordiske business angels, Nordicban.

Vækstfonden putter penge i europæisk kapitalfond 

Ny angelfond har fokus på stifterne bag tech-startups 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea