ITWatch

Spaniens største teleselskab lander mindre omsætning end ventet

Hård konkurrence holder væksten nede for stort spansk teleselskab.

Foto: PR/Telefonica

Spaniens største telefonselskab, Telefonica, missede muligheden for at øge sin omsætning for femte kvartal i træk som følge af konkurrence på det spanske marked og valutaudsving på nogle af dets største udenlandske markeder.

Det skriver Bloomberg News.

Omsætningen faldt i tredje kvartal af regnskabsåret 2017 med 2,5 pct. til 12,75 mia. euro, svarende til 95 mia. kr., hvilket var på linje med analytikernes forventninger.

Driftsindtjeningen (EBITDA) faldt med 1,9 pct. til 4,1 mia. euro. Analytikerne havde forventet 4,13 mia. euro ifølge Bloomberg News.

I Spanien oplever Telefonica såvel som konkurrenterne Orange og Vodafone et prispres fra konkurrenten Masmovil Ibersom, som forsøger at kapre kunder i den billigere del af markedet.

Valutakurser pressede desuden Telefonicas indtjening, da både den brasilianske og britiske valuta var svækket i værdi over for euroen i forhold til tidligere på året. Brasilien og Storbritannien er to af selskabets største markeder.

Telefonica-aktien falder med 2,1 pct. til 8,66 euro.

/ritzau/FINANS

EU-lande protesterer mod foreslået 25-års regel for 5G-frekvenser 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs