ITWatch

EU-lande protesterer mod foreslået 25-års regel for 5G-frekvenser

EU har foreslået, at licenserne til 5G-frekvensblokkene skal gælde i 25 år, når de i fremtiden skal fordeles blandt operatørerne på området. Flere EU-lande mener, det er for lang tid, og forsøger at lægge pres på EU.

I Europakommissionen lægger man op til, at de kommende licenser til 5G-nettet skal gælde i mindst 25 år. Det er for lang tid, mener 15 EU-lande med Tyskland og Italien i spidsen, som nu forsøger at lægge pres på kommissionen og har indsendt en officiel protest. Det skriver Reuters.

Selvom Danmark ikke officielt er blandt de 15 lande, som ud over de førnævnte tæller Østrig, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Finland, Grækenland, Irland, Letland, Holland, Polen, Spanien og Storbritannien, så kan en licenslevetid på 25 år få store konsekvenser for den danske stat, som traditionelt har tjent milliarder på frekvensauktioner. Senes i oktober 2016, hvor telebranchen måtte betale en mia. kr. i en auktion over 1800 MHz-frekvenserne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs