ITWatch

Danske teleselskaber forsvarer nedskæringstruet forbrugerråd

Regeringen vil i næste års finanslov skære en tredjedel af bevillingen til Forbrugerrådet Tænk. Nu går teleselskabernes brancheforening i forsvar for Forbrugerrådet. Regeringen skal "lade være med at svække forbrugernes stemme," siger direktør.

Teleindustriens direktør, Jakob Willer. | Foto: PR

Det nedskæringstruede Forbrugerrådet Tænk får opbakning fra en uventet kant. Brancheforeningen Teleindustrien, som bl.a. tæller TDC, Telia og Telenor, opfordrer nu regeringen til at droppe de planlagte besparelser på fem mio. kr. ud af den samlede bevilling på 17 mio. kr., som den vil føre igennem i næste års finanslov.

"Selv om vi fra Teleindustriens side ofte er uenige med Forbrugerrådet, så finder vi, at Forbrugerrådet spiller en helt legitim og vigtig rolle på teleområdet og i mange tilfælde bidrager til at sikre en nuanceret offentlig debat og skabe afbalancerede løsninger," skriver Teleindustriens direktør, Jakob Willer, på organisationens hjemmeside.

Overfor ITWatch uddyber Jakob Willer, at Teleindustrien er "imod et svækket forbrugerråd."

Hvad er din opfordring til regeringen?

"At lade være med at svække forbrugernes stemme."

Han anerkender, at Forbrugerrådet Tænk kan være en sten i skoen på teleselskaberne, men i det bredere perspektiv er det vigtigt med en instans, der taler forbrugernes sag.

"Vi har masser af eksempler på, at vi i fællesskab finder løsninger på udfordringer. Det kan være løsninger til beskyttelse af rettigheder, sikring af gennemsigtighed på markedet, sikring af retvisende markedsføring på eksempelvis bredbåndsområdet. Og så har vi også etableret et ankenævn i fællesskab, som er meget velfungerende," forklarer Jakob Willer:

"Så selv om vi ikke altid er enige - og også indimellem slet ikke kan forstå, at Forbrugerrådet kan blive noget skingre - så betyder det ikke, at vi ikke synes, at de har en helt legitim rolle i den offentlige debat."

Jakob Willer: Forbrugerrådets kritik af prisstigninger er utroværdig og useriøs

Organisationer sender åbent brev til Søren Pape om at styrke Datatilsynet 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs