ITWatch

Plenti-direktør: Jeg har fået en gylden mundkurv på

Salget af Plenti har været kort tid undervejs, forklarer adm. direktør Peter Mægbæk, som mandag morgen skrev under på at sælge virksomheden til TDC.

Salget af Plenti er ikke Peter Mægbæks første til TDC.

Plentis direktør og medejer, Peter Mægbæk, står stadig på advokatkontoret, da ITWatch fanger ham over telefonen.

Klokken 07.20 skrev han under på at sælge televirksomheden til TDC for 70 mio. kr. og en time senere konstaterer han, at TDC gav "et godt tilbud."

Sammenlignet med tidligere salg, ligger prisen dog i den lavere ende for selskabet, der har omkring 90.000 kunder. Onfone blev eksempelvis solgt for 300 mio. kr. til TDC, og Telmore kostede telegiganten 400 mio. kr. tilbage i 2004. Men Peter Mægbæk vil ikke uddybe, hvorfor prisen ikke kommer højere op end det tocifrede millionbeløb.

"Det kan og må jeg ikke kommentere. Jeg har fået en gylden mundkurv på."

"Vi har fået en god løsning, ikke mindst for vores kunder. De får et godt netværk og bedre dækning, så jeg er glad," fortsætter han.

For nogle uger siden fik Plenti dispensation fra at følge EU's roaming-regler. Det betyder, at selskabet i modsætning til andre danske teleselskaber godt må udskrive en ekstraregning, når dets kunder bruger data i EU.

"Jeg tror ikke, det har gjort salget mindre appetitligt," vurderer Peter Mægbæk og siger, at parterne har "set på et salg i kort tid."

Kører videre som brand

Den danske telehistorie er efterhånden brolagt med små selskaber, der bliver opslugt af de store spillere. Også Peter Mægbæk har tidligere gjort en god forretning på at sælge til TDC. Da han i 2009 solgte bredbåndsudbyderen Fullrate for omkring 400 mio. kr. til telegiganten blev han i virksomheden i fire år. Spørgsmålet er, om han også fortsætter i Plenti.

"Jeg skal have nogle snakke med TDC, og så skal vi finde ud af, hvad der skal ske fremadrettet. Vi er ikke opsagt, men det er klart, at rollen ændrer sig, og det må vi have en snak om."

Peter Mægbæk ejer cirka en tredjedel af Plenti, det samme gør Morten Strunge, og resten af pengene skal fordeles blandt de resterende personer i ejerkredsen, som bl.a. tæller Preben Damgaard.

Har det hele tiden været planen, at I skulle ligge et hårdt pres på markedet, nå x-antal kunder og sælge?

"Nej, vi har haft mange scenarier på bordet, men det er der, vi er, og der vi er endt."

Ifølge Peter Mægbæk skal Plenti indtil videre køres videre med sit navn og sine enkle abonnementer, der bygger på at give kunder fri data.

"Det er TDC's plan. De mener, de har købt en sund og fornuftig virksomhed, som de kører videre. Så det satser vi stærkt på," siger Peter Mæbgæk og fortsætter:

"Kunderne har intet at frygte. De skal kun glæde sig til at komme på et fantastisk net," siger han med henvisning til, at Plentis kunder hidtil har kørt over 3's netværk, men altså nu skal flyttes over på TDC's net.

TDC køber Plenti

Plenti løfter sløret for omsætningen efter rødt regnskab 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs