ITWatch

Flere vælger mindre tv-pakker

Andelen af kunder hos tv-udbyderne, der vælger de store tv-pakker, bliver stadig mindre. Kunderne supplerer i stedet op med streamingtjenester.

Foto: /ritzau/Carsten Snejbjerg/

Det er træge tider for landets tv-selskaber. En tiltagende del af deres kunder nedjusterer deres tv-pakker fra de dyreste til de billigste. Hos Yousee, der sender tv-signaler ud til 1,3 millioner danske husstande, er det i dag mere end hver tredje kunde, som har den mindste tv-pakke. For blot fire år siden var det lige knap hver fjerde.

Det skriver DR.

I stedet for at købe en pakke med 50 kanaler, vælger flere i stedet at supplere tv-pakken op med en eller flere streamingtjenester såsom Netflix. Ifølge analysebureaet Wilke tyder prognoser på, at den udvikling vil fortsætte.

"Der vil fortsat være fremgang i andelen af folk, som nedskalerer deres pakkestørrelser og supplerer med streamingtjenester. Flere vil også komme dertil, hvor de helt opsiger tv-abonnementet," fortæller Julie Nygaard, ansvarlig for Wilkes medieafdeling, til DR. Ifølge analysebureauets prognoser, vil danskerne i 2019 samlet set bruge mere tid på streaming end traditionelt flow-tv, mens der i dag er 1,4 mio. danskere, som overvejer at ændre eller helt afmelde deres tv-pakke.

Tv-pakker med streamingtjenester

Udviklingen er ikke gået forbi landets tv-selskaber. I sidste uge meddelte Yousee, at tv-selskabet fremover satser på at samarbejde med streamingtjenester som HBO Nordic og C-More og dermed give kunderne mulighed for at bytte tv-kanaler ud med streamingløsninger.

"I dag skal en tv-pakke selvfølgelig også indeholde streaming-tjenester. I første omgang kan vores kunder blandt andet vælge at få HBO Nordic, C-More eller Dansk Filmskat med i deres tv-pakke. Vi arbejder på, at endnu flere streamingtjenester skal være en del af bland-selv-pakken," sagde Jacob Mortensen, tv- og bredbåndsdirektør hos Yousee, til Ritzau i sidste uge.

Rent praktisk vil det betyde, at man som tv-kunde bl.a. kan bytte fire kanaler for eksempelvis HBO Nordic, mens Viasat Film kommer til at koste fem tv-kanaler.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch

Yousee kaster sig om halsen på streamingtjenester

TDC-boss ærgrer sig over sen indsats mod tv-nedgang 

Europæisk teleorganisation efterlyser politisk mod i EU 

Stofas direktør: "Den udvikling, at flere fravælger sit kabel-tv og streamer alene, bekymrer os." 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs