ITWatch

Teleindustrien venter principiel dom i sag om copyright-breve

Sagen om de omstridte copyright-breve, hvor advokatfirmaer med editionskendelser har fået udleveret data på flere hundredetusinde adresser fra teleselskaber, er i sin sidste fase. Telebranchen mener, deres modparter i advokatfirmaerne har en dårlig sag.

Jakob Willer, direktør i Teleindustrien. Foto: PR/Teleindustrien

I sagen om de såkaldte copyright-breve, hvor advokatfirmaer med såkaldte editionskendelser i hånden jagter folk, som har downloadet piratindhold i form af musik og film fra internettet, venter man nu blot på kendelsen efter Telia og Telenor tirsdag fremlagde deres argumenter i byretten på Frederiksberg.

Det skriver Version2.

Til at bedømme sagen har retten afsat tre dommere, som har indtil den 24. oktober til at komme med en afgørelse. Ifølge brancheorganisationen Teleindustriens direktør, Jakob Willer, peger udnævnelsen af tre dommere på, at sagen betragtes som værende af principiel karakter, hvilket giver branchen håb.

En principiel kendelse i telebranchens favør vil nemlig kunne betyde ændret retspraksis og gøre op med advokatfirmaernes brug af editionskendelserne, som pålægger teleselskaberne at udlevere informationer om IP-adresser, hvis der i en sag skal sikres beviser. Problemet er ifølge telebranchen, at advokatfirmaerne bruger kendelserne og de efterfølgende informationer til at sende "trusselsbreve" med erstatningskrav til borgere og ikke til at sikre beviser.

"Jeg synes ikke, grundlaget for de her sager er til stede. Og det er selvfølgelig derfor, vi udfordrer den her praksis. Sagen er blevet forstærket af det omfang, det har fået. Det er er hundrede tusinder af adresser, der bliver bedt om," fortæller Jakob Willer til Version2 og fremhæver, at man i Teleindustrien mener, at advokatfirmaerne står med en dårlig sag.

Teleselskabers modstand mod antipirat-advokater for retten

Ministers plan om et teleforum får en blandet modtagelse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger