Teleselskabers modstand mod antipirat-advokater for retten

Retten tager i dag stilling til teleselskabers modstand mod udlevering af kundeoplysninger i sag om ulovlig deling af film.
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Christian Carlsen, Mediawatch

Retten på Frederiksberg skal i dag afgøre, om retsgrundlaget er i orden, når danske teleselskaber tvinges til at udlevere persondata bag IP-adresser på kunder, der efterfølgende modtager breve fra advokatfirmaer, som kræver penge ind for piratkopiering.

Det skriver Computerworld.

De to teleselskaber Telia og Telenor har indbragt sagen. Selskaberne mener ikke, at retsgrundlaget har været i orden, når de er blevet tvunget til at udlevere kunders persondata med udgangspunkt i IP-adresserne til advokatfirmaerne.

"Hensigten med de her kendelser har aldrig været, at der skulle sendes nogen trusselsbreve ud til kunderne. Det er lavet for, at man kan bruge oplysninger ved retssager. Man samler ikke de her oplysninger ind for at bruge dem ved retssager for advokaternes side. Trusselsbrevene er blevet forretningsmodellen i sig selv," siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, der repræsenterer de danske teleselskaber, til Computerworld.

I 2015 fik Telenor alene 6187 henvendelser om at få udleveret IP-adresser. I 2016 var det steget til 21.163. Det svarer til en stigning på omkring 250 pct. Tidligere i år tabte Telenor en sag om netop fildeling ved Retten på Frederiksberg. Dengang ankede Telenor dommen til landsretten, hvorefter advokatfirmaet trak sagen tilbage.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.

Teleselskaber vil bremse advokaters jagt på pirater 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også