ITWatch

Nyt mobilnet består den hårdeste test af alle

3 testede ny teknologi på Roskilde Festival. Konklusionen er, at den har bestået.

Foto: /ritzau/Janus Engel

Mobilselskabet 3 har på årets Roskilde Festival testet nyt isenkram fra Huawei, for at se om det kunne klare den store belastning fra de mange festivalgæster. Og ifølge selskabet selv var testen en succes. Det skriver Børsen.

Teknologien, der blev testet, og som går under betegnelsen Massive MIMO, er første skridt mod 5G-telefoni, som forventes udrullet kommercielt i 2020. kort sagt gør teknologien, at man kan mase langt mere mobiltrafik gennem det net, som 3 ejer.

"For os betyder det, at vi kan booste vores kapacitet fem gange. Vi kan gøre vores motorvej bredere, fordi vi kan genbruge de frekvenser vi nu engang råder over," forklarer Stefan Ring, Radio Network Engineering Manager i 3.

Ifølge ham, opnåede 3 en forbedring af downloadhastigheden på tre til fire gange, og når forbruget af nettet peakede med 2-3000 brugere, lå downloadhastigheden på 10-15 Mbit/s.

Medie: 5G vil kaste millioner af jobs af sig

Teleselskab tester 5G-teknologi på Roskilde Festival 

Mere fra ITWatch

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs