Teleselskab tester 5G-teknologi på Roskilde Festival

Teleselskabet 3 har i samarbejde med Huawei opsat master med 5G-teknologi på musikfestivalen. Det er den første kommercielle test af teknologien i Europa.
Foto: PR/3
Foto: PR/3

Roskilde Festivalens tusindvis af gæster kan formentlig se frem til regnskyl af historiske proportioner, men de behøves i det mindst ikke at trækkes med langsomme mobilforbindelser, når de tjekker vejrudsigten hos DMI.

Teleselskabet 3 har i samarbejde med Huawei opsat fem mobilmaster med den såkaldte Massive MIMO-udstyr på årets festival, oplyser parterne i en pressemeddelelse. Det er teknologien, som bliver omdrejningspunktet, når 5G-netværk forventes at blive lanceret i 2020.

"Massive MIMO betegnes som nøgleteknologi til implementeringen af 5G, når den tid kommer. Vi er derfor meget begejstrede for at kunne teste det allerede nu. Det kan vi, fordi udstyret er kompatibelt med det spektrum, vi har i 2600 mHz TDD-båndet. De foreløbige målinger viser fremragende resultater, hvor vi leverer download-hastigheder, som er fire gange højere end leverancerne på samme master ved sidste års festival," udtaler Stefan Ring Støhrmann, ansvarlige for 3’s netværk på Roskilde Festival, i meddelelsen.

Den første kommercielle test af Massive MIMO-teknologien fandt sted i september sidste år i Japan, og forsøget på Roskilde Festivalen er det første af sin art i Europa.

3 forventer, at ca. 40.000 af selskabets kunder vil være til stede under musikfestivalen. For at kunne udnytte signalet i den ny teknologi kræver det dog, at brugerne har en iPhone 7/7 Plus, Sony Xperia XZ eller Huawei P9, P10 og Mate 9 pro.

Lilleholt: Godt nyt at tele-investeringer stiger 

Telebranchens omsætning falder - men investeringerne stiger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også