ITWatch

Softbank køber robotselskab af Google

Googles robotselskab overtages af den japanske telekoncern Softbank.

Foto: /ritzau/AP/Paul Sakuma

Den japanske telekoncern Softbank er ved at overtage robotudvikleren Boston Dynamics, som primært udvikler militære robotter, for omkring 100 mio. dollar (664 mio. kr.).

Det skriver Financial Times.

Overtagelsen sker i forbindelse med Softbanks nylige lancering af en teknologifond med 93 mia. dollar (617,6 mia. kr.) under forvaltning.

Boston Dynamics er kendt for udviklingen af dyrelignende robotter, som blandt andet er til militærbrug. Boston Dynamics blev købt af Google i 2013, men blev sat til salg sidste år, da søgegiganten vil fokusere på selvkørende biler.

"Intelligente robotter bliver en central drivkraft i næste stadie af informationsrevolutionen, og Marc Raibert og hans team hos Boston Dynamics er de klare ledere indenfor avancerede, dynamiske robotter," udtalte Softbanks stifter, Masayoshi Son, ved annonceringen af handlen.

Boston Dynamics har haft svært ved at tjene penge på sine robotter, men ser et enormt potentiale indenfor byggeri og logistik på kort sigt og ældrepleje på lang sigt.

Softbanks aktie steg fredag 7,4 pct. til sit højeste niveau siden år 2000, delvist drevet af en opjustering fra internethandelsgiganten Alibaba, som Softbank er delvis ejer af, skriver Financial Times.

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs