ITWatch

Dansk Energi: Gigabit til alle i 2025

Der skal skrues op for ambitionerne for danskernes netforbindelser i det kommende teleforlig, mener brancheorganisationen Dansk Energi. Målet er, at alle danskere har gigabit-internet i 2025.

Målsætningen om, at alle danskere skal have adgang til 100 megabit bredbånd inden 2020, skal opgraderes i det kommende teleforlig. Ambitionen bør lyde på gigabit-internet til alle i 2025, mener Dansk Energi, der repræsenterer landets fibernetselskaber.

Det skriver Computerworld.

Ikke alene skal der skrues op for hastigheden. Men samtidig ønsker Dansk Energi, at der skal fokus på, at forbindelserne rent faktisk bliver udnyttet.

"Hvis man har en målsætning om, at man skal øge anvendelsen af de gode netværk, vi har derude - også når der kommer 5G - så får vi også staten involveret i at få skabt noget indhold og fjerne nogle barrierer. Man kan eksempelvis få skabt nogle digitale, videobaserede velfærdsløsninger, der drager nytte af infrastrukturen," siger branchechef for telepolitik i Dansk Energi, Thomas Woldiderich til mediet.

Han peger på, at det ikke giver mening at fokusere investeringer i infrastrukturen, hvis forbindelserne ikke bliver brugt.

Her er it-sektorens krav til det kommende teleforlig 

Dansk Erhverv og IT-Branchen vil have åbnet fibernettet for mere konkurrence 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs