Dansk Erhverv og IT-Branchen vil have åbnet fibernettet for mere konkurrence

Energiselskabernes fibernet skal åbnes for konkurrenterne, lyder det fra Dansk Erhverv og IT-Branchen i et udspil om nyt teleforlig.
Fibernettet skal åbnes for konkurrence, mener Dansk Erhverv og IT-Branchen.
Fibernettet skal åbnes for konkurrence, mener Dansk Erhverv og IT-Branchen.

Gør som med mobilnettet og tving energiselskaberne til at åbne deres fibernet op for konkurrenterne. Sådan er meldingen fra Dansk Erhverv og IT-Branchen ifølge Berlingske Business i et oplæg om det kommende teleforlig.

Interesseorganisationerne mener, at politikerne skal tvinge energiselskaberne til at åbne deres fibernet op for at give forbrugerne bedre muligheder for selv at vælge deres leverandører af internet, tv og telefoni.

"Grundlæggende skal fibernettene åbnes, så der kan komme konkurrence, og så forbrugerne får mulighed for at vælge mellem forskellige udbydere og tjenester. Vi anerkender, at der fortsat skal være et incitament til udbygge fibernettene, men det kan man gøre gennem en passende prissætning på engrospriserne, ikke ved at opbygge et nyt infrastrukturmonopol med lukket infrastruktur," siger chefkonsulent Poul Noer fra Dansk Erhverv til Berlingske.

Det nuværende teleforlig stammer fra 1999, og er det nok længsteksisterende forlig i Folketinget, som stadig gælder. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også