ITWatch

S: Energiselskaber skal åbne fibernet op for konkurrenter

Socialdemokraterne vil kræve, at konkurrenter får mulighed for at købe sig adgang til energiselskabernes fibernet i kommende tele-forhandlinger.

Konkurrenter skal have mulighed for at sælge internet-, tv og telefoni via energiselskabernes fibernet – mod betaling naturligvis. Det fastslår socialdemokraternes it- og teleordfører Karin Gaardsted overfor Berlingske Business.

Partiet vil kræve, at en åbning af fibernettene bliver en del af et kommende tele-forlig.

"Vi skal undgå, at der etableres parallelle net. Det er en helt tåbelig investering i vores lille land at bygge flere net mange steder. Derfor arbejder Socialdemokraterne for, at nettene bliver åbnet. Og det skal selvfølgelig ikke være gratis. Man skal betale leje for at bruge andres net," siger Karin Gaardsted (S) til Berlingske Business.

Hun peger på, at TDC fortsat investerer i udbygningen af sine netværk på trods af, at selskabets fastnet og kabeltv-net er blevet tvangsåbnet.

Opbakningen fra brancheorganisationer

Samme melding om at åbne fibernettene lød der fra Dansk Erhverv og IT-Branchen tidligere på ugen. Brancheorganisationerne ønsker ligeledes, at energiselskaberne skal "åbne de lokale fibernet på samme måde, som da kobbernettet i sin tid blev åbnet for at skabe tjenestebaseret konkurrence," hed det.

Stofa opgraderer til gigabit-netværk 

Her er it-sektorens krav til det kommende teleforlig 

Dansk Erhverv og IT-Branchen vil have åbnet fibernettet for mere konkurrence 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs