3 og Plenti lancerer planer for nye roaming-regler

EU's nye roaming-regler får Plenti til at lancere rent nationalt abonnement. 3 piller ikke ved sit mest populære abonnement og rykker resten af kunderne over på et nationalt produkt.

Teleselskabet 3 rører ikke ved sit mest populære produkt, mens Plentis kunder får tre nye abonnementer at vælge mellem, når EU's nye roaming-regler træder i kraft til juni.

Det oplyser selskaberne til ITWatch.

De nye regler betyder, at teleselskaberne ikke må tage ekstra betaling, når kunderne bruger data i udlandet, mens selskaberne stadig skal betale lokale teleoperatører for den data, kunderne bruger.

Men reglerne får ingen betydning for mere end 90 pct. af 3's kunder, som i forvejen har abonnementet 3LikeHome, der tilbyder roaming til samme pris i EU som i Danmark.

"Vi ændrer ikke på noget som helst. Vi fastholder de priser og det pakkeindhold, som vi har nu. Vores produkt er godt, vi kender det ud og ind, fordi vi har drevet det i tre år. Det her EU-indgreb er irriterende papirnusseri, for vi er langt videre end den her tankegang," siger 3's adm. direktør, Morten Christiansen, til ITWatch.

Et abonnement med fri tale og 5 gigabyte data i Danmark og EU vil også koste 130 kr. om måneden fremover. Til gengæld vil 3's resterende kunder - som ikke har et 3LikeHome-abonnement - fra 29. maj blive rykket over på nogle nylancerede abonnementstyper, som kun gælder i Danmark.

Ny abonnementer hos Plenti

Plenti har hidtil tilbudt fri data i Danmark med ekstra betaling i udlandet. Men de nye regler tvinger Plenti til også at give fri data i EU, selv om selskabet skal betale en udenlandsk operatør for kundens dataforbrug, og derfor får selskabets kunder fremover tre abonnementer at vælge mellem. Et, der kun kan bruges i Danmark, og to, der kan bruges i hele EU.

Dermed vælger Plenti en anden løsning end TDC, der har besluttet at lægge 10-20 kr. oven i selskabets forskellige abonnementer, som til gengæld alle giver mulighed for at roame i udlandet.

"Vi vil gerne være kundernes selskab. Det er ikke vores opgave at diktere, hvad der skal være i kundernes pakke," siger Peter Mægbæk, adm. direktør i Plenti, til ITWatch.

Abonnementet 'Plenti DK' vil ligesom selskabets nuværende abonnement koste 119 kr. og have fri tale og data i Danmark. Eneste forskel er, at man med det nye abonnement kun vil have signal til grænsen.

Vil man kunne tale, roame og sende sms'er i udlandet fremover, kan man vælge mellem to abonnementer, der også har fri data og tale i Danmark. Det ene koster 139 kr. og har 2 gigabyte data om måneden i EU, mens det andet koster 149 kr. og har 5 gigabyte data om måneden.

"Først og fremmest tror jeg, vi kommer til at markedsføre vores 119 kr.-produkt (det nationale, red.), og så har vi de andre produkter alt efter, hvad kunderne efterspørger," siger Peter Mægbæk.

Plenti er et såkaldt MVNO-selskab, som er kendetegnet ved at leje sig ind på en teleoperatørs netværk. Plenti lejer sig ind i 3's netværk, og Peter Mægbæk har tidligere sagt til ITWatch, at de nye EU-regler gør livet særlig surt for MVNO-selskaberne, der typisk har nogle meget simple produkter.

De nye EU-regler opererer med en såkaldt fair use-politik, som sætter et loft over, hvor meget data en kunde må bruge i udlandet alt efter, hvad abonnementet koster. Derfor kunne 3 godt tilbyde sine kunder mindre data uden for Danmarks grænse, men det kommer ikke til at ske, fastslår direktør Morten Christiansen.

"Vi har 52 lande med i vores 3LikeHome, og vi har en datamængde, som er passende for de kunder, der bruger deres mobil i udlandet. Vi skal ikke til at administrere efter sådan nogle småfnidder-regler, som EU kommer med," siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter