ITWatch

Analytiker: 3 har potentiale til at blive næststørst i Danmark

Mobilselskabet 3 kunne tidligere i dag fremlægge et regnskab, hvor selskabet endelig runder sit mål om at nå 1,5 mio. kunder i Danmark. Men potentialet er større, vurderer analytiker.

Foto: Finn Frandsen

Teleselskabet 3 er en Volvo 240: Den tøffer stille, roligt og stabilt fremad, vinder kunder og omsætning, men gør derudover ikke meget væsen af sig. Til gengæld har 3 potentialet til at overhale Telenor indenom og blive næststørst i Danmark.

Sådan lyder skudsmålet fra teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, efter at 3 her til morgen har fremlagt et regnskab, hvor selskabet for første gang runder de 1,5 mio. kunder, som selskabet har drømt om at opnå en rum tid.

Ifølge regnskabet har 16.000 nye kunder gjort deres entré hos 3 og datterselskabet Oister i årets første tre måneder. I alt har selskabet nu 1,506 mio. mobilkunder og har vækst i omsætningen fra 683 mio. kroner samme kvartal sidste år, til 694 mio. kroner nu.

Samtidig er driftsresultatet (EBIDTA) steget med tre mio. kroner til nu 167 mio. i kvartalet.

Med fremgangen kan 3 notere sig endnu et kvartal med vækst i forretningen og selskabet, der tidligere har overhalet Telia på tredjepladsen i Danmark. Siden har 3 fastholdt og udbygget sin position som nummer tre.

”3 er bare vokset stille og roligt gennem årene. Selskabet er stabilt som en Volvo 240, der bare kører stille og roligt derudaf. Man vinder kunder uden at købe op, og selskabet har potentiale til at overhale Telenor og blive andenstørst i Danmark. De 5G-net, der bliver rullet ud netop nu, bliver et paradigmeskifte,” siger John Strand.

5G bliver kan vende markedet på hovedet

3 leverer kun ydelser via mobilmasterne, mens de andre teleselskaber også har varierende satsninger på kablede forbindelser og blandt andet Telenor har været aggressive med priserne på nogle af sine kablede bredbåndsprodukter. Forventningen er dog, at 5G kan blive en dark horse, fordi kapaciteten på 5G-forbindelser bliver så stor, at disse produkter kan appellere til brugere, der har mod på at klippe kablet og gå rent mobilt.

”I halvdelen af alle danske hussstande bor en single, og der er ikke tvivl om, at fixed wireless access kan blive et seriøst alternativ for mange,” siger John Strand.

3 har tidligere slået sig op på sine ”roam like home”-tilbud, hvor man kan bruge mobilen som derhjemme under rejser til udlandet. Her har coronaen nedbragt danskernes rejselyst i et par år og dermed også gjort sådanne produkter mindre interessante.

Høj pris på brændstof og el sender prisen opad hos Oister

Oister ansætter ny digital chef

3 vil bryde med Chelsea og fjernes fra spillertøj

Telenor vinder teleudbud i Nordjylland

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs