ITWatch

TDC efter frekvensauktion: Bred fordeling af frekvenserne understøtter konkurrencen

Også TDC Net er godt tilfredse efter afslutningen af 5G-frekvensauktionen, som ifølge teleselskabet understøtter konkurrencen på markedet.

Foto: Jakob Skouboe

En god fordeling af 5G-frekvenserne giver en sund konkurrence på telemarkedet.

Sådan lyder det fra TDC Net efter offentliggørelsen af resultaterne af 5G-frekvensauktionen onsdag.

Teleselskabet er godt tilfredse med sit eget udbytte af auktionen, lyder det fra adm. direktør Andreas Pfisterer i en meddelelse.

"Samtidig er der en fordeling af frekvenser mellem de medvirkende mobilselskaber, der understøtter konkurrencen i markedet, hvilket vi anser for positivt," udtaler han.

TDC Net sætter sig som det eneste selskab på frekvenser i alle frekvensbånd og får blandt andet 130 MHz i det eftertragtede 3,5 GHz-bånd.

Efter afslutningen af frekvensauktionen kan langt flere se frem til bedre mobildækning, lyder det fra selskabet, som har påtaget sig en dækningsforpligtelse i 40 udvalgte områder.

"I december færdiggjorde vi udrulningen af det første landsdækkende 5G-netværk. Det var i sig selv et vigtigt skridt på vejen til at fremtidssikre Danmarks digitale infrastruktur. Med de nye frekvenser er vi klar til at tage næste skridt og øge kapaciteten og hastigheden yderligere, så hele landet hurtigere og i endnu højere grad kan få glæde af 5G-teknologiens mange spændende muligheder," udtaler Andreas Pfisterer.

Telenor og Telia er tilfredse med resultatet af 5G-auktionen

Teleselskaber lægger milliarder på bordet i frekvensauktion  

Mere fra ITWatch

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs