ITWatch

Telenor og Telia er tilfredse med resultatet af 5G-auktionen

Særligt to af erhvervelserne fra 5G-frekvensauktionen er selskaberne godt tilfredse med at have sat sig på, lyder det efter offentliggørelsen af resultaterne.

Foto: Telia/PR

"Vi er godt tilfredse med auktionens udfald, hvor vi fik de frekvenser, som vi ønskede, til at fremtidssikre vores netværk."

Sådan lyder det fra Telenors topchef Lars Thomsen i en pressemeddelelse efter offentliggørelsen af 5G-frekvensauktionens resultater.

Telia og Telenors fælles infrastrukturselskab TT-Nettet bruger 741 mio. kr. på auktionen. Selskabet kommer stærkest ud af spillet om det eftertragtede 3,5 GHz-frekvensbånd, hvor TT-Nettet sætter sig på 140 MHz. Derudover lægger de to selskaber i meddelelsen også vægt på købet af 40 MHz i 2100 MHz-frekvensbåndet, som de kalder "den store motor i netværket".

"Vi har allerede i dag et rigtig stærkt netværk, og med de nye frekvenser kan vi tilføje endnu mere kapacitet i netværket, understøtte den fortsatte 5G-udrulning til alle danskere og lave 5G-industriløsninger, der fremmer dansk konkurrencekraft," lyder det fra Lars Thomsen i meddelelsen.

Med frekvensauktionen overstået kan moderniseringen af netværkene nu fortsætte, udtaler topchef i Telia Danmark, Thomas Kjærsgaard.

"Fremtidens løsninger til dansk erhvervsliv er baseret på 5G-teknologi. Og familiens digitale oplevelser, hvad enten det drejer sig om underholdning, streaming eller virtual reality, vil få et seriøst skud vitaminer med introduktionen af 5G over de kommende år. Vi fokuserer indledningsvist på at introducere teknologien dér, hvor det kan gøre en positiv forskel for hovedparten af vores privat- og erhvervskunder," siger han i meddelelsen.

Teleselskaber lægger milliarder på bordet i frekvensauktion 

Telekombattanter mødes til afgørende duel om Danmarks digitale fremtid 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs