ITWatch

Teleindustrien efterspørger klare udmeldinger i ny lovskitse om logning

Regeringens nye udspil om logningsregler mangler fokus på teleselskabernes omkostninger, lyder det fra Teleindustrien.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Teleindustrien sætter pris på, at regeringen nu kommer med et oplæg til, hvordan de danske logningsregler skal revideres, skriver Jyllands-Posten.

Men branchesamarbejdets direktør, Jakob Willer, peger på, at oplægget, som justitsminister Nick Hækkerup (S) præsenterer onsdag, ikke er klart nok.

"Vi mangler et helt centralt afsnit i skitsen, som omhandler dækningen af de omkostninger, der er forbundet med, at teleselskaberne skal foretage logningen, som politikerne ønsker. Derudover ønsker vi klare regler og klare definitioner på, hvad det er for noget data, der skal gemmes, og klare regler for udlevering," siger Jakob Willer til Jyllands-Posten.

SF og De Radikale har også kritiseret det nye udspil, da partierne mener, at Danmark med den nye lovgivning vil fortsætte masselogning.

Regeringen tvunget til at rette ind efter EU-dom: Ny plan giver kriminelle lettere spil

Tænketank opfordrer politikerne til at suspendere ulovlig masselogning 

Mere fra ITWatch

Fintech-selskab opkøber lønsystem

Ageras Group, der tidligere har købt selskaber som Billy og Tellow, har endnu en gang opkøbt en virksomhed, der har fokus på it-løsninger til SMV'er.

Nokia Danmark holder kursen

Det går stille og roligt derudaf for Nokias danske afdeling, der i 2020 klarede sig stort set som i 2019, dog med en lille tilbagegang. Det viser selskabets nyligt aflagte regnskab.

Anja Monrad får ny topstilling i Dell

Fremover skal danske Anja Monrad stå i spidsen for Dells forretning i Vesteuropa. Hun kommer fra en stilling som direktør for Øst- og Centraleuropa i samme selskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs