ITWatch

Teleindustrien efterspørger klare udmeldinger i ny lovskitse om logning

Regeringens nye udspil om logningsregler mangler fokus på teleselskabernes omkostninger, lyder det fra Teleindustrien.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Teleindustrien sætter pris på, at regeringen nu kommer med et oplæg til, hvordan de danske logningsregler skal revideres, skriver Jyllands-Posten.

Men branchesamarbejdets direktør, Jakob Willer, peger på, at oplægget, som justitsminister Nick Hækkerup (S) præsenterer onsdag, ikke er klart nok.

"Vi mangler et helt centralt afsnit i skitsen, som omhandler dækningen af de omkostninger, der er forbundet med, at teleselskaberne skal foretage logningen, som politikerne ønsker. Derudover ønsker vi klare regler og klare definitioner på, hvad det er for noget data, der skal gemmes, og klare regler for udlevering," siger Jakob Willer til Jyllands-Posten.

SF og De Radikale har også kritiseret det nye udspil, da partierne mener, at Danmark med den nye lovgivning vil fortsætte masselogning.

Regeringen tvunget til at rette ind efter EU-dom: Ny plan giver kriminelle lettere spil

Tænketank opfordrer politikerne til at suspendere ulovlig masselogning 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs