ITWatch

Tænketank opfordrer politikerne til at suspendere ulovlig masselogning

Tænketanken Justita opfordrer regeringen til hurtigt at etablere en midlertidig ordning, der lever op til EU's regler. Teleindustrien bakker op om lovrevidering.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den juridsikse tænketank Justita opfordrer regeringen til at suspendere den nuværende masselogning af teledata, som EU-retten i efteråret sidste år erklærede ulovlig.

Det skriver Jyllands-Posten.

Hos teleselskabernes branchesamarbejde, Teleindustrien, bakker man op om behovet for få revideret loven hurtigt, siger direktør Jakob Willer til avisen. Også De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, vil have suspenderet reglerne straks, skriver Jyllands-Posten.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Nick Hækkerup (S), men har istedet fået et skriftigt svar fra Justistministeriet. Minsiteriet oplyser, at der er behov for at "gennemtænke" og "afklare", hvad de nye elementer i efterrårets dom betyder.

"Det kræver grundige juridiske og tekniske overvejelser, og det tager tid," skriver ministeriet til Jyllands-Posten.

Minister beskyldes for slingrekurs i spørgsmål om masseregistrering af teledata

Telebranchen kræver afklaring efter nye toner om logning fra justitsministeren 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs