ITWatch

Fibia poster milliardbeløb i udrulning af fibernet i 2021

Fibia vil koble op imod 100.000 husstande og virksomheder på fibernettet i løbet af i år. Det kræver en investering i milliardklassen, fastslår direktør.

Foto: Fibia/PR

1,5 mia. kr.

Så meget forventer Fibia at investere i udrulning af fibernet i løbet af 2021. Pengene skal koble op til 100.000 private husstande og virksomheder på fibernettet, lyder ambitionen fra selskabet.

"Vi har valgt at fortsætte det høje tempo, så flest muligt hurtigst muligt får adgang til fibernettet," udtaler adm. direktør i Fibia, Casper Holst-Christensen, i en pressemeddelelse.

Konkret vil der blive tale om adresser i region Sjælland og Østjylland, som kan se frem til at få tilbudt en fiberopkobling fra Fibia i år. Ifølge selskabet arbejder 1000 ansatte aktuelt på nedgravningen og udrulningen af den hurtige forbindelser.

Målsætningen er at give samtlige andelshavere i Fibias ejere, energiselskaberne Andel og NRGi, adgang til lynhurtigt internet. Det er ensbetydende med en dækning på omkring 165.000 adresser i Region Sjælland og i Østjylland.

Aktuelt har 55 pct. af andelshaverne i NRGi adgang til en fiberforbindelse fra Fibia, mens det gælder for 65 pct. af andelshaverne i Andel. Samlet set når Fibia ud til 293.000 adresser i Region Sjælland, 149.000 i Østjylland og cirka 80.000 i Nordsjælland og Hovedstadsområdet.

Frostvejr stikker en kæp i hjulet for fiberudrulning 

Fagforbund tager kampen op mod dårlige arbejdsforhold i fiberbranchen 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs