ITWatch

Huawei rydder op efter kritik af software til at overvåge undertrykt mindretal

Vi har taget betydelige skridt overfor tredjeparter, lyder det fra Huawei, efter afsløringer af, at det kinesiske selskab har testet såkaldte uighuralarmer til overvågning af etniske mindretal. 

Foto: PR

Huawei er i gang med at rydde op i sit samarbejde med tredjeparter, efter at Washington Post og netmediet IPVM sidste år afslørede, at det kinesiske selskab har testet såkaldte uighuralarmer til overvågning af etniske mindretal.

Det fortæller nordisk vicepræsident Kenneth Frederiksen til Politiken, hvor han understreger, at Huawei alene leverede serverplads og anden generisk teknologi, mens det var firmaet Megvii, der stod for ansigtsgenkendelsen til alarmen.

"Det er rigtigt, at platformen er fra Huawei. Men vi har ikke specifikt været involveret i eller designet algoritmerne, som bestemmer, hvilken slags genkendelse (af ansigtet, red.), der skal udføres. Vi har derfor taget betydelige skridt for at forhindre, at en tredjepart kan benytte vores platform til den slags nogensinde igen," siger Kenneth Fredriksen.

Det kinesiske styre har i flere år anbragt uighurere i såkaldte "uddannelseslejre", hvorfra der er kommet flere beretninger om indoktrinering og tortur. Ifølge menneskerettighedsorganisationer er op mod en million fra det muslimske mindretal indespærret i lejre.

Huawei har testet system til at alarmere om muslimer fra undertrykt mindretal 

Huawei vil have stoppet svenske 5G-auktioner 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs