ITWatch

Svenske myndigheder genoptager 5G-auktion efter protester fra Huawei

Den svenske post- og telestyrelse genoptager nu 5G-auktion efter et sagsanlæg fra Huawei i første omgang bremsede salget af frekvenserne.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Det svenske udbud af 5G kan nu genoptages, efter at processen blev udskudt grundet en klage fra Huawei, skriver Telekomnyheterna.

I oktober meddelte den svenske styrelse, at det er et krav, at de teleselskaber, der skal deltage i udbuddet af 5G-frekvenser, ikke har udstyr fra kinesiske teknologivirksomheder. Dermed blev Huawei og ZTE udelukket fra at kunne levere deres teknologi til det svenske 5G-netværk.

Huawei bragte efterfølgende afgørelsen til de svenske domstole og krævede samtidig, at forbuddet blev ophævet, mens sagen pågår. Det imødekom en svensk domstol i første omgang ved at suspendere post - og telestyrelsens forbud. Styrelsen måtte derfor udskyde auktionen.

Men onsdag skrev det svenske nyhedsbureau TT, at endnu en domstol i Sverige havde set på sagen - den såkaldte Kammarrät i Stockholm - og besluttet, at forbuddet mod det kinesiske teleudstyr kan bestå, mens sagen pågår i det svenske retssystem. Derfor kan udbuddet nu genoptages.

"Tildelingen frekvenserne på 3,5 GHz- og 2,3 GHz-båndene er afgørende for 5G-udviklingen i Sverige og påvirker digitaliseringen af samfundet. Derfor afholder Post- og Telestyrelsen auktionen til trods for, at vilkårene skal prøves retsligt," skriver styrelsen ifølge Telekomnyheterna.

Telia får blåstemplet klimamål

3 åbner sit 5G-net i dag – for en udvalgt skare 

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs