Telenor lander ny fiberaftale – får adgang til 80.000 husstande på Fyn

Telenor har indgået en aftale med Energi Fyn, der giver adgang til at levere fiberbredbånd til 80.000 adresser på Fyn.
Foto: Carsten Andreasen/IND
Foto: Carsten Andreasen/IND

En ny aftale med Energi Fyn betyder, at Telenor fremover får mulighed for at levere fiberbaseret bredbånd 80.000 fynske husstande.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Efter planen vil de første Telenor-kunder blive tilsluttet Energi Fyns fibernet i begyndelsen af tredje kvartal næste år.

Det fynske energiselskab arbejder hen mod en åbning af fibernettet i starten af 2021. Det vil give andelsselskabets kunder mulighed for at vælge mellem forskellige indholdsudbydere som Telenor.

"Markedet har udviklet sig, og vores andelshavere efterspørger flere valgmuligheder på fibernettet, og det har vi naturligvis lyttet til. Vi ønsker at få den absolut bedst mulige udnyttelse af det fibernet, som vi etablerer på Fyn," siger bredbåndsdirektør hos Energi Fyn, Carsten Nedergaard Hansen.

Så sent som i sidste uge fik Telenor adgang til 270.000 jyske fiberkunder – og i løbet af de kommende to måneder vil yderligere 150.000 fiberkunder i Jylland få samme mulighed.

Hos teleselskabet glæder man sig over muligheden for at levere fibernet på Energi Fyn infrastruktur.  

"Vores kunder efterspørger højhastighedsinternet, og derfor glæder det mig, at vi med denne nye aftale kommer til at kunne levere højhastighedsinternet til omkring 2,5. mio. adresser i Danmark," siger Telenors administrerende direktør Lars Thomsen.

Telenor får adgang til over 250.000 fiberkunder 

Yousee får hug af kunderne i ny undersøgelse 

Staten og Telenor slås om gigantisk teleregning på 85 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også