ITWatch

Kampen om jyske tv- og bredbåndskunder er skudt i gang

Flere end 100.000 kunder skal finde en ny tv- og bredbåndsleverandør i begyndelsen af næste år, og det er rift om de mange potentielle abonnenter blandt leverandørerne.

Foto: Morten Degn

Fra 31. januar 2021 skal over 100.000 Waoo-abonnenter have ny tv- og bredbåndsleverandør, og det har skærpet konkurrence mellem udbyderne, som øjner mulighed for stor kundetilgang, skriver Berlingske.

Som konsekvens af fusionen mellem Eniig og SE, der er blevet lagt sammen til Norlys, er de mange kunder blevet opsagt. De har hidtil modtaget tv- og bredbånd fra leverandøren Waoo via Eniigs fibernet i Midt- og Nordjylland, men den aftale er opsagt som led i Norlys-fusionen, og det sætter de mange kunder i spil på markedet.

"Det sker meget sjældent, at så mange kunder kommer i spil på én gang. Derfor vil selskaberne se på, hvad det normalt koster at vinde en ny kunde, og hvor nemt man kan få 5.000, 10.000, 20.000 eller 50.000 nye kunder," siger teleanalytiker og direktør i Strand Consult, John Strand, til Berlingske.

Krav fra konkurrencemyndighederne

ITWatch har set det brev, der er blevet sendt ud til de mange kunder. Det er sendt efter krav fra konkurrencemyndighederne og har Norlys som afsender. I brevet bliver kunderne informeret om, at de kan vælge mellem 10 leverandører, der alle har indgået aftale om et levere internet og tv på det gamle Eniig-net.

Der er tale om de TDC-ejede selskaber Yousee og Hiper, Telenor, norske Altibox, de mindre selskaber Kviknet og Bolig-net, bredbåndsudfordreren Fastspeed, de Norlys-ejede selskaber Stofa og Boxer samt Waoo fra Fibia.

At flere selskaber vil gå langt for at vinde kundenre bliver udkrystaliseret, når man klikker ind på de links, der fremgår af brevet. Norlys har oprettet hjemmesiden 'www.blivhosnorlys.dk', hvor selskabet tilbyder internet til 0 kr. i tre måneder, hvis man bestiller inden 31. januar 2021.

Telenor tilbyder gratis internet på 200 mbit resten af året, hvorefter prisen stiger til 299 kr. om måneden, mens norske Altibox lokker med gratis internet på 150 mbit i et år, hvis man også køber tv-pakken.

Hiper skærer 30 kr. af prisen for en 300 mbit-forbindelse, så den kan fås til 299 kr., og Fastspeed tager 349 kr. for en forbindelse på 1 gbit.

Waoo - og dermed Fibia - har lavet en særlig hjemmeside med navnet 'www.beholdwaoo.dk' og bør have en fordel, når det er det brand, som kunderne kender i forvejen.

I august meldte Waoo sig i august klar til kamp om kunderne i et interview med ITWatch.

"Det er op til kunderne at vælge, hvilken udbyder de ønsker at have. På det punkt er jeg ret fortrøstningsfuld. Waoo er ni år i træk kåret som Danmarks bedste bredbåndsudbyder," fremhævede adm. direktør Jørgen Steensgaard.

Telia ruller nyt tv-tilbud ud i Norge

Regeringen vil gøre det billigere at benytte netværk i udlandet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger