ITWatch

Japansk investeringsgigant sælger T-Mobile-aktier for 14,8 mia. dollar

Softbank Group har solgt aktier i amerikanske T-Mobile for cirka 98 mia. kr. til institutionelle investorer.

Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP / AFP

Japanske Softbank Group har solgt aktier i det amerikanske mobiltelefonselskab T-Mobile US for 14,8 mia. dollar, svarende til cirka 98 mia. kr., til institutionelle investorer.

De 143,4 mio. aktier er solgt til en pris på 103 dollar stykket, hvilket repræsenterer en rabat på 3,9 pct. i forhold til T-Mobiles rekordhøje notering på 107,16 dollar tirsdag.

Softbank kan hente yderligere 4,1 mia. dollar fra salg af yderligere T-Mobile-aktier i en række transaktioner, skriver Bloomberg News.

Det sker alt sammen som led i en større plan fra Softbank om at sælge fra for 42 mia. dollar til finansiering af aktietilbagekøb og nedbringelse af gæld.

Ifølge Bloomberg er selskabets stifter, Masayoshi Son, ramt af store tab i hans investeringsfond, der blandt andet har været påvirket af nedskrivninger af aktieposter i deletjenester fra WeWork til Uber Technologies.

Softbank blev medejer af T-Mobile sammen med Deutsche Telecom, efter at mobiltelefonselskabet overtog Sprint i en 26,5 mia. dollar-fusion, som faldt endeligt på plads tidligere i år.

Japansk techinvestor lægger an til at sælge aktiepost for milliarder

Medie: Softbank vil sælge del af mobilselskab til Deutsche Telekom

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger