ITWatch

Rekordhurtigt skifte for topchef efterlader TDC sårbar

Analyse: TDC mister sin topchef efter ekstremt kort tid på posten. Alison Kirkby har efterladt sig en opsplitning, men heller ikke mere, efter hun blev tiltrukket af topjob i Telia.

Foto: Emilia Therese/PR/TDC

En opsplitning af TDC. Det er udadtil det, Alison Kirkby efterlader af indtryk i TDC efter omkring et år på posten. Efter rekordlav tid i topchefstillingen forlader hun TDC for at træde ind som topchef i det store svenske teleselskab Telia.

Der er ingen tvivl om, at det er et radikalt step op, men Kirkby efterlader sig et TDC midt i en sårbar proces, der handler om at opsplitte selskabet i to. Det er i store træk gennemført og det er i store træk, hvad Kirkby kan skrive på sit CV efter den korte tid i TDC.

Topchefstillingen har været besat af store personligheder i TDC som eks-finansministeren Henning Dyremose, der overlod den til først mellemmanden Jens Alder, som blev afløst af Henrik Poulsen, som i dag er Ørsteds topchef og en af landets mest succesfulde topchefer. Herefter har Carsten Dilling og senest Pernille Erenbjerg siddet på posten – alle som en i en årrække, men da TDC blev overtaget og afnoteret af fondsbørsen af en stribe pensionskasser, så var der dømt opsplitning og en langsigtet ny strategi, hvor Alison Kirkby skulle sejle den hjem.

Men det kommer hun ikke til.

For efter en ultrakort periode skifter hun til Telia. Og det kan ingen fortænke hende i. Telia er et af Nordens største selskaber, og hun kommer i spidsen for et selskab, der flere gange har luftet tanker om, at overtage TDC i en håndevending, så det sætter størrelsen i perspektiv.

Ifølge det svenske telemedie Telekomnyheterna har Lars-Johan Jarnheimer, der er tiltrædende formand for Telia gennem en uge været i kontakt med Kirkby og har trukket hende ud af TDC. Jarnheimer har en lang historie bag sig som blandt andet en solid udfordrer til TDC som topchef for det daværende Tele2, der agerede på det danske marked.

Han har til overflod engang kaldt TDC for en fed kat.

Nu efterlader Kirkby TDC i en position, hvor man skal have en ny topchef i stilling til at gennemføre det gigantiske puslespil, TDC har udviklet sig til.

Selskabet har skiftet ejer, er splittet i to, skal forholde sig til en strategi på 5G-mobilmarkedet samt agere klogt i det boomende og hurtigt forandrende marked for bredbånd samt – ikke mindst – have svar parat på TV-området i den benhårde krig med Discovery, som Yousee har rodet sig ud i. Og det bliver uden topchef.

TDC skriver, at næstformand i TDC Mike Parton vil agere midlertidig topchef. Med andre ord står to af landets fire store teleselskaber, TDC og den danske del af Telia, uden fast topchef.

TDC-topchef skifter til Telia 

Erfaren telemand: Fusionen er reelt en Viasat-overtagelse af Canal Digital 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs