ITWatch

Datatilsynet i kovending: Nu går de ind i simkort-sagen

Tidligere på måneden afviste Datatilsynet at gå ind i sagen om telebutikker, der udleverede simkort uden at tjekke id. Nu går tilsynet så ind i sagen alligevel.

Foto: PR

Datatilsynet går nu ind i simkort-sagen, der handler om, at en række telebutikker har udleveret simkort uden at tjekke id, hvilket er ulovligt. Det skriver Version2. 

Telebutikkerne havde ellers lovet selv at tage hånd om problemet, men Version2 har dokumenteret, at det ikke er sket. Og derfor skrider Datatilsynet nu ind. 

Tilsynchef i Datatilsynet, Frederik Siegumfeldt, kalder det bekymrende, at det stadig er muligt at tilegne sig andre menneskers simkort i danske telebutikker, og han forklarer, at man i første omgang valgte at give teleselskaberne muligheden for selv at løse problemet. Han mener dog ikke umiddelbart, at der er tale om, at selskaberne har taget for let på opgave.

"Jeg synes ikke, teleselskaberne har behandlet det her med ligegyldighed. Men om det er tilfældet, må vi se, når vi snakker med selskaberne i oktober. Da vi snakkede sidst, havde vi i Datatilsynet ikke sat os ned og taget stilling til, om det her var vores ressort. Det har vi siden fundet ud af, at det er," siger han til Version2.

Huawei løfter sløret for ny Google-fri telefon efter handelskonflikt

Dansker forlader Telenors ledelse – starter nyt konsulenthus 

Mere fra ITWatch

Mit.dk er et "udstillingsvindue" for Netcompany

Netcompanys visningsklient til Digital Post, Mit.dk, ”fylder meget lidt” i seneste regnskab. Tjenesten skal mere ses som ”et udstillingsvindue for resten af Europa”, lyder det fra Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs