ITWatch

Huawei løfter sløret for ny Google-fri telefon efter handelskonflikt

Huaweis nye telefon, Mate 30, har ingen apps fra Google på grund af det kinesiske selskabs begrænsede samarbejdsmuligheder i USA.

Foto: Michael Dalder/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske teleudstyrsgigant Huawei har lanceret sin første telefon uden apps fra Google. Den Google-fri telefon kommer, efter at Huawei i maj blev puttet på en såkaldt "entity"-liste, der begrænser Huaweis samarbejdsmuligheder i USA.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Huaweis nye telefon hedder Mate 30 og kører på en open source-udgave af Googles mobilstyresystem, Android, der hverken har Googles app-butik Play eller de sædvanlige medfølgende apps som Google Maps og Youtube.

Den kinesiske teleudstyrsgigant kom i maj på USA's såkaldte "entity"-liste, der forbyder Huawei adgang til teknologi, der er udviklet af amerikanske selskaber.

"Den amerikanske regering tvang os til at gøre dette, og vi har ingen anden løsning," siger Richard Yu, der er direktør for kundeforretningen i Huawei, ifølge Wall Street Journal.

"USA's forbud ødelagde industrien, og det er også skadende for amerikanske selskaber," fortsætter han.

Huawei har valgt at bruge Googles Android-styresystem frem for sit eget Harmony-styresystem for at bevare sit gode forhold med det amerikanske firma, forklarer Richard Yu yderligere.

Direktøren tilføjede, at det derudover vil være muligt at hente nogle af Googles apps til Mate 30. Hvilke der kan hentes, fortalte han dog ikke ifølge Wall Street Journal.

Huawei suspenderet fra internationalt cybersikkerhed-forum

Huaweis topchef åbner op for salg af selskabets 5G-teknologi

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger