ITWatch

Brasiliansk 5G-auktion kan blive verdens største, forudser Nokia

Hvis Brasilien samler sine frekvensbånd i ét stort 5G-udbud næste år, kan det meget vel blive den største 5G-auktion til dato.

Rajeev Suri/Ritzau Scanpix
Foto: Rajeev Suri/Ritzau Scanpix

Den brasilianske telemyndighed, Anatel, besluttede i maj, at både 2,3 GHz- og 3,5 GHz frekvenser skal flyttes til 5G, og dét udbud forventes at komme i auktion allerede i løbet af første kvartal næste år.

Overfor Reuters vurderer, Nokias sydamerikanske teknologidirektør, at hvis de brasilianske myndigheder beslutter at tage andre frekvensbånd med i samme ombæring, kan Brasiliens 5G-auktion blive verdens hidtil største.

"Vi ser politisk vilje til at få gennemført en stor auktion i det første kvartal af 2020. Det er nok ikke helt forkert at tro, at en 5G-telefon bliver den helt store julegave i Brasilien næste år," siger Wilson Cardoso til Reuters.

Det er frekvensbånd som 26GHz og 700MHz – som Cardoso kalder "kronjuvelerne" – der kan komme med i den endelige auktion, og interessen for auktionen er allerede stor. Brasilien er det største af det sydamerikanske markeder og både svenske Ericsson, kinesiske Huawei og altså finske Nokia samarbejder med Anatel om auktionen allerede nu.

Telias øverste chef forlader teleselskabet

Huawei oplever fremgang i hjemlandet efter amerikansk forbud

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger