ITWatch

Ericsson hiver alt teleudstyr fra Huawei ned

Ericsson er "stolte" af den nye aftale med TDC. "Der bliver tale om en fuld modernisering af netværket, så alt Huawei-udstyr vil blive erstattet med udstyr fra Ericsson," lyder det. (Rettet)

Foto: Pau Barrena/AFP/Ritzau Scanpix

Rettet kl. 10.49, efter Ritzau har talt med Ericsson, der oplyser, at de vil fjerne alt Huaweis udstyr.

Byt til nyt duer normalt ikke, når det gælder mobilnettet.

I stedet er der oftest tale om en evolution, hvor 2G-net bliver en del af 3G, der bliver del af 4G og så fremdeles, fortæller Gert Frølund, professor ved Aalborg Universitet.

Men sådan skal det ikke være fra 4G til 5G, lyder det fra Ericsson.

"Vi er selvfølgelig ekstremt stolte af at være partner med TDC igen og være med til at udrulle 5G i Danmark. Der bliver tale om en fuld modernisering af netværket, så alt Huawei-udstyr vil blive erstattet med udstyr fra Ericsson," siger Jenny Lindkvist, chef for Nord- og Centraleuropa.

I slutningen af 2020 vil der ikke være nogen spor af den kinesiske gigants knap seks år på det danske marked, hvor Huawei primært har stået for at udrulle 4G-netværket, forklarer Jenny Lindkvist.

TDC's samarbejde med Huawei har den seneste tid været genstand for stor debat.

Politikere og eksperter på stribe har udtrykt bekymring for, at centralnervesystemet i det moderne samfund, 5G-netværket, ville kunne misbruges af den kinesiske stat gennem Huawei.

Alligevel kom udmeldingen om, at TDC ikke vil fortsætte samarbejdet med Huawei, bag på Gert Frølund.

"Det er lidt overraskende, fordi TDC har brugt Huawei rigtig meget indtil nu. Huawei er meget konkurrencedygtige, og de er meget aggressive på markedet og i deres udvikling. Så deres priser er gode, og deres produkt er også rigtig godt," siger han.

Huawei overtog kontrakten om at levere det såkaldte RAN-netværk, master og antenner, fra Ericsson i 2014.

Normalt er mobilnetværket opdelt i to ting. Et core-netværk og et RAN-netværk. Sidstnævnte er det, man kan se, og der hvor brugerne først kobler sig på. Og det er det, som Huawei primært har leveret til TDC, fortæller Lars Dittmann, professor ved DTU, til Ritzau.

/ritzau/

TDC planlægger landsdækkende 5G i 2020

TDC lukker et af to store huller

Minister tilfreds med TDCs beslutning

TDC dropper Huawei og indgår samarbejde med Ericsson 

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs