ITWatch

Tysk teleselskab: Fravær af Huawei kan forsinke udrulningen af 5G med mindst to år

Det vil koste milliarder for teleindustrien og sætte en stor bremse for udrulningen af 5G, hvis Huawei bliver udelukket fra at levere udstyr til 5G-infrastrukturen, vurderer teleselskab.

Foto: PR/Deutsche Telekom

Hvis Huawei bliver udelukket, når infrastrukturen til det kommende 5G-netværk skal bygges, kan udrulningen af 5G i Europa blive forsinket med mindst to år.

Det fortæller Bloomberg, skriver Børsen.

Bloomberg har haft adgang til et internt dokument hos det tyske teleselskab Deutsche Telekom, hvor de dystre fremtidsmeldinger fremgår.

Interne papirer hos Deutsche Telekom peger også på, at det vil koste teleindustrien milliarder af euro, hvis Huawei bliver udelykket fra at levere udstyr til 5G-infrastrukturen i Tyskland. Det vil betyde, at industrien skal købe udstyr hos konkurrenterne som Ericsson, Nokia og Samsung, der ikke forventes at kunne levere til samme pris som Huawei.

Teleselskabet har ikke ønker at kommentere oplysningerne.

USA rejser svindeltiltale mod Huawei og finansdirektør

Telekoncern stopper udrulning af Huawei-udstyr 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs