ITWatch

Konkurrent: Huawei-sag skaber bekymrede kunder til skade for investeringerne

Usikkerheden vokser i telesektoren, siger Ericssons adm. direktør. Også teleselskabet 3 advarer om, at udrulningen af 5G kan blive sat tilbage som konsekvens af presset på Huawei.

Foto: /ritzau/AP/Janerik Henriksson

Det svenske teleselskab Ericssons adm. direktør, Börje Ekholm, kommenterer den krise, som konkurrenten Huawei befinder sig i.

Han oplever ifølge CNBC, at bekymringen stiger blandt kunderne som konsekvens af frygten for, at kinesiske Huawei skulle stå i ledtog med den kinesiske stat.

"Det, du ser lige nu, er, at alle operatører i verden begynder at overveje: "Okay, hvad betyder det her?," så det skaber en smule usikkerhed – eller meget usikkerhed. Vi har ikke oplevet noget i vores ordrebøger, men vi ser bekymrede kunder, og det er aldrig godt for investeringsklimaet."

I Danmark har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) senest åbnet for, at det kan blive nødvendigt at stramme loven, så man i yderste konsekvens kan holde specifikke leverandører som Huawei ude af telenettet.

Det får i dag teleselskabet 3 til i Politiken at advare mod, at en udelukkelse kan forsinke og gøre det dyrere at udrulle fremtidens mobilnetværk, 5G.

"For os og telemarkedet vil det at fjerne en spiller betyde, at der reelt kun er et duopol tilbage bestående af Ericsson og Nokia. Det vil formentlig betyde noget for priserne. Worst case scenario er, at vores udrulning af 5G vil blive forsinket, fordi det bliver dyrere, ligesom det vil tage tid at udskifte udstyr i netværket, som vi allerede har," siger netværksdirektør Kim Christensen.

Claus Hjort åbner for at stramme loven efter Huawei-sag

Banedanmark annullerer sin nye kontrakt med Huawei-udstyr 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs