ITWatch

Verizon betaler gammel regning på 30 milliarder

Verizon har tirsdag valgt at nedskrive værdien af sine overtagelser af AOL og Yahoo med et beløb, der svarer til cirka 30 mia. kr.

Foto: /ritzau/AP/Bebeto Matthews

USA's største mobilselskab, Verizon, har tirsdag taget konsekvensen og bidt i det sure æble.

Koncernen betaler nemlig nu endelig regningen for fejlsatsninger tilbage i dot-com-tiden, da Verizon har valgt at nedskrive værdierne af sine overtagelser af AOL og Yahoo med hele 4,6 mia. dollar, eller 30 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Nedskrivningen vidner om, at konkurrencen, især fra Facebook og Google, betyder, at de to forretningsområder oplever svigtende reklameomsætning og faldende indtjening. Nedskrivningen af goodwill betyder også, at den nyligt skabte division med navnet "Oath" får halveret sin bogførte værdi.

"Hypen omkring Oath har været forbi nogen tid nu", skriver Jennifer Fritzsche, analytiker hos investeringsbanken Wells Fargo, mens hun sammenligner nedskrivningen med at rive plasteret af huden.

Verizon har i modsætning til konkurrenten AT&T en strategi om at holde sig fra store vertikale overtagelser. AT&T har i 2018 købt Time Warner for 85 mia. dollar, mens Verizon, nu med den svenske topchef Hans Vestberg i spidsen, har gentaget, at man ikke ønsker at gå den vej med i højere grad at købe indholdsleverandører og lægge til værdikæden.

Gennem de seneste tre år har Verizon derfor kun brugt 9,5 mia. dollar på at overtage tidligere store internetnavne, og selv om det tilsyneladende ikke har kunnet betale sig, så har tabene til gengæld været begrænsede, skriver Bloomberg News.

Verizon har i denne uge også annonceret, at det vil skære ned på medarbejderantallet. I alt har 10.400 ansatte accepteret en frivillig fratrædelse i en proces, hvor Verizon strammer livremmen ind.

Det kommer til at koste koncernen 2,1 mia. dollar i engangsomkostninger, men Verizon er heldig, da selskabet samtidig har sikret sig en tilsvarende skattefordel i fjerde kvartal.

Aktien i Verizon stiger tirsdag med 1,1 pct. tirsdag, mens den gik op med 1,0 pct. mandag.

Verizon topper bundlinjeforventningerne en smule i tredje kvartal

Amerikansk telegigant indgår millardaftale om 5G med Nokia 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Klumme: Metaverset er mere end virtuelle mødelokaler og sjove avatarer

Facebook (nu Meta), Apple og Microsoft taler alle om fremtidens internet også kendt som The Metaverse. Visionen er ét stort virtuelt univers, hvor alle er forbundet til alle og det er især noget virksomheder kan være de første til at nyde godt af, skriver Sune Wollf, CTO hos Synergy XR, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs