ITWatch

Amerikansk telegigant indgår millardaftale om 5G med Nokia

Det bliver finske Nokia, der skal levere 5G-netværk til T-Mobile i USA. Finnerne er blevet valgt foran konkurrenter som Huawei og Ericsson.

Nokia har fået en stor millardordre fra amerikansk telegigant. | Foto: Scanpix Ritzau/Vesa Moilanen

T-Mobile US har valgt finske Nokia som leverandør af deres landsdækkende 5G-netværk. Aftalen har en værdi på 3,5 mia. amerikanske dollar – eller mere end 22 mia. kr.

Det skriver Reuters.

Det finske selskab skal levere både hardware og software til teleselskabets 5G-netværk, der skal dække hele USA. Dækningen skal blandt andet ske med frekvensen 600 mhz og den hurtige 28 ghz-frekvens i tætbefolkede byområder.

Aftalen er vigtig for Nokia, der konkurrer med både Huawei og Ericsson om netværksleverancer. Finnerne har været ramt af et fald i efterspørgslen på udstyr til 4G-netværket. Nyhedsbureauet skriver videre, at der fra investorernes side har været sået tvivl om 5G-kontrakter kan øge rentabiliteten i år.

T-Mobile US indgik i april en aftale om at fusionere med Sprint for at stå stærkere mod de to store rivaler Verizon og AT&T, hvilket nu afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Første 5G-auktioner i USA kommer i november

Telebranchedirektør: "Jeg har svært ved at se de løsninger i dag, der kræver 5G" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs