ITWatch

Amerikansk telegigant indgår millardaftale om 5G med Nokia

Det bliver finske Nokia, der skal levere 5G-netværk til T-Mobile i USA. Finnerne er blevet valgt foran konkurrenter som Huawei og Ericsson.

Nokia har fået en stor millardordre fra amerikansk telegigant. | Foto: Scanpix Ritzau/Vesa Moilanen

T-Mobile US har valgt finske Nokia som leverandør af deres landsdækkende 5G-netværk. Aftalen har en værdi på 3,5 mia. amerikanske dollar – eller mere end 22 mia. kr.

Det skriver Reuters.

Det finske selskab skal levere både hardware og software til teleselskabets 5G-netværk, der skal dække hele USA. Dækningen skal blandt andet ske med frekvensen 600 mhz og den hurtige 28 ghz-frekvens i tætbefolkede byområder.

Aftalen er vigtig for Nokia, der konkurrer med både Huawei og Ericsson om netværksleverancer. Finnerne har været ramt af et fald i efterspørgslen på udstyr til 4G-netværket. Nyhedsbureauet skriver videre, at der fra investorernes side har været sået tvivl om 5G-kontrakter kan øge rentabiliteten i år.

T-Mobile US indgik i april en aftale om at fusionere med Sprint for at stå stærkere mod de to store rivaler Verizon og AT&T, hvilket nu afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Første 5G-auktioner i USA kommer i november

Telebranchedirektør: "Jeg har svært ved at se de løsninger i dag, der kræver 5G" 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs