ITWatch

Kinesisk kæmpe sender brev til danske politikere

Huawei forsøger at genvinde danske politikeres tillid efter internationale anklager om spionage og ulovlig våbeneksport.

Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

"I kan stole på Huawei."

Sådan lyder overskriften på et åbent brev, som Huaweis administrerende direktør i Danmark har sendt til Folketingets Forsvarsudvalg og Energi-, Forsynings og Klimaudvalget, skriver Politiken.

Brevets budskab er, at politikerne ikke skal lade sig rive med af den internationale kritik, der i disse dage rammer Huawei på en række markeder blandt Danmarks allierede lande, der har forment selskabet adgang til at opbygge landenes fremtidige 5G-højhastigheds-mobilnet.

Herhjemme har Huawei fået lov til at indgå milliardkontrakter som mangeårig leverandør til TDC for at drive 4G-telenettet samt kabel tv-nettet. Dertil har Huawei foretaget test af fremtidens 5G-net med teleselskabet 3 i 2017 og TDC i 2018.

Kinesisk lov pålægger enhver virksomhed at optræde som hjælper i statens efterretningsmæssige arbejde.

I Folketinget giver SF's it- og erhvervsordfører ikke meget for Huaweis forsikringer:

"I international politik betyder et brev med de forsikringer ikke en flyvende fis," siger Lisbeth Bech Poulsen til Politiken.

Tophistorie fra Politiken distribueret af Ritzau.

Center for Cybersikkerhed om Huawei: "Vi har ikke fundet den rygende pistol" 

Medie: Japan lægger også Huawei på is

Advarsler mod TDC's kinesiske partner får FE på banen 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs